Irish coffee-is

Skøn dessert med whisky & kaffe: Sådan laver du Irish coffee-is

Hvis du elsker en god hjemmelavet is og en lækker Irish coffee, så er du kommet til det helt rette sted. Her får du nemlig opskriften på en skøn Irish coffee-is, der med garanti vil gøre lykke som dessert efter en lækker middag. Få opskriften på den lækre is med Irish coffee her:

4 pers.

Ingredienser

  • 50 g lys farin
  • 4 spsk. meget stærk kaffe
  • 5 spsk. whisky
  • 6 past. æggeblommer (3 bægre)
  • 100 g lys farin
  • 5 dl piskefløde
  • Pynt: chokoladebønner

Sådan laver du is med Irish Coffee:

  1. Opløs farinen i kaffe og whisky.
  2. Pisk æggeblommerne meget luftige med farin. Pisk fløden til skum.
  3. Bland æggesnapsen med flødeskum, og frys blandingen i portionsglas eller en stor enlitersform.
  4. Tjek, om isen skal tempereres 15 min. i køleskab inden servering, eller om den kan serveres direkte fra fryseren.
  5. Pynt med mokkabønner.

Mere mokka

  • En espressostærk kaffe laver du ved at smage en god, stærk kaffe til med lidt pulverkaffe.
  • Hæld kaffelikør eller stærk, kold kaffe over en kugle god vaniljeis, du finder næppe nogen nemmere dessert end det.
  • Meget fint knust pulverkaffe kan røres i flødeskum sammen med flormelis til en nem lagkagecreme. lav også glasuren på stærk pulverkaffe, og brug gerne mørke bunde til projektet.