Irish coffee islagkage

Irish coffee islagkage

Her får du favoritdrikken, irish coffee i form af en overdådig islagkage med lækker karamelglasur og chokolade på toppen. Ægte dessertforkælelse til de voksne.

Irish coffee islagkage til 8-10 personer

Total:1 time

Ingredienser

  • Bunde:
  • 4 æg
  • 1½ dl farin el. muskovadosukker (light brown)
  • 2 spsk. koldt vand
  • 1½ dl hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • Whisky-is:
  • 2 l vaniljeis
  • 1½ dl whisky
  • 2½ spsk. pulverkaffe
  • 1½ dl kogende vand
  • Karamelglasur:
  • 100 g flødekaramel
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk. espressokaffe
  • 1 spsk. whisky
  • Pynt:
  • 50 g lys eller mørk chokolade

Sådan laver du islagkage

  1. Del æggene i blomme og hvide. Pisk æggeblommerne med halvdelen af farinen og vand, til de er lette og cremede. Pisk æggehviderne stive, tilsæt resten af sukkeret, og pisk igen. Kom mel og bagepulver i en sigte, og ryst det gennem sigten ned i æggeblommerne. Vend æggeblommemassen sammen, og vend æggehviderne i, til dejen er ensartet.
  2. Kom dejen i en smurt springform beklædt med bagepapir. Stil formen midt i en 180 gr. varm ovn i ca. 25 min. Del bunden i 2 eller 3 bunde.
  3. Pisk is og whisky sammen. Opløs kaffen i vand.
  4. Læg en bund i springformen, dryp med 1-2 spsk. kaffe. Kom halvdelen af isen på. Læg en bund på, og pres det lidt sammen. Dryp med kaffe, og fordel resten af isen. Læg sidste lagkagebund på, og dryp med kaffe. Dæk kagen til, og stil den i fryseren.
  5. Kom karamel og fløde i en gryde, og kog det sammen under omrøring, til karamellen er smeltet. Tilsæt lidt kaffe og whisky. Kort før kagen skal spises, dækkes den med karamelglasuren. Pynt med et drys chokoladespåner.