Opskrift på islagkage med kirsebær og chokolade

Islagkage med kirsebær og chokolade

Islagkage er en lækker dessert - både sommer og vinter. her har vi lavet en cheesecake-agtig bund og lagt den lækreste parfait-is med syltede kirsebær ovenpå ovenpå.

6

Ingredienser

  • Bund:
  • 10 Digestive-kiks
  • 2 spsk usødet kakaopulver
  • 75 g smeltet smør
  • 2 spsk rørsukker.
  • Parfait:
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 1,5 dl rørsukker
  • kornene fra 1 vaniljestang
  • 5 dl piskefløde
  • 150-200 syltede amarenakirsebær uden lage, hakket (fås i større supermarkeder)+ ½ del lage fra kirsebærrene.
  • 100 g hakket mørk chokolade, mellemgroft
  • Pynt:
  • Hakket mørk chokolade
  • Friske kirsebær

Sådan laver du islagkage:

  1. Bund: Tænd ovnen på 200 grader, og smør en springform 22 cm med lidt smør i bunden.
  2. Lav bunden til islagkagen ved at køre Digestive-kiks, kakao, sukker og smeltet smør i en foodprocessor, indtil blandingen har en konsistens som vådt sand.
  3. Tryk massen ud i bunden af springformen og bag bunden i ti min, før den sættes til side og køler helt af.
  4. Parfait: Pisk de æggeblommerne med sukker og vaniljekorn, indtil konsistensen er som tyk, hvid æggesnaps, og de fleste af sukkerkornene er opløst.
  5. Pisk fløden til let skum i en skål for sig, og vend den så i æggensnapsen sammen med de hakkede kirsebær og chokoladen. Vend til sidst med let hånd ca. ½ dl lage fra kirsebærrene i uden at røre for meget i parfait-iscremen.
  6. Frysning: Hæld iscremen over den afkølede kiksebund, dæk med film og sæt islagkagen i fryseren i mindst 7-8 timer.
  7. Servér med friske kirsebær og masser af hakket mørk, chokolade på toppen.