Italiensk druebrød

Italiensk druebrød

Dette skønne italienske brød med små vindruer smager himmelsk og er især rigtig godt til ost.

1 stk.

Fordej:

  • 140 g hvedemel gerne tipo 00
  • 2 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 1 dl lunkent vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt
  • ca. 350 g hvedemel gerne tipo00
  • 300 g stenfri små vindruer
  • 4 spsk. sukker
  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • 2 spsk. perlesukker

Sådan gør du:

  1. Fordej: Rør hvedemel, vand og gær sammen i en skål, og lad det stå et lunt sted ca. 1 time.
  2. Dej: Tilsæt vandet, olivenolie, salt og hvedemel til fordejen. Ælt dejen til den er smidig. Del dejen i 
  3. Udrul dejen til 2 cirkler med en diameter på 25 cm. Læg den ene på bagepapir på en bageplade.
  4. Druer: Bland druer og sukker. Lad det trække lidt.
  5. Fordel halvdelen af druerne på den ene brødcirkel. Læg den anden dejplade over, og tryk den lidt fast.
  6. Fordel resten af druerne over. Lad brødet hæve ca. 1 time.
  7. Pensl med sammenpisket æg, og drys med perlesukker.
  8. Bag brødet i ovnen ved 200 gr. i ca. 25 min.
  9. Skær brødet i trekanter som pizza.

Blommesyltetøj

2-3 glas

½ kg blommer, gerne Reine Clauder

1 dl vand

½ kg sukker

  1. Skyl blommerne, skær dem i halve og fjern stenene. Kog blommerne i vandet, og lad det småkoge til det er blevet en blød masse. Tilsæt sukkeret.
  2. Kog syltetøjet til den falder langsom fra ske.
  3. Kom syltetøjet i rene og skoldede glas. Luk til. Opbevares i køleskab.