Opskrift på jerk-marineret kylling med rissalat

Jerk-marineret kylling med rissalat

4

Ingredienser

  • 1 spsk korianderfrø
  • 1 tsk allehånde
  • 1½ tsk sort peber
  • ½ spsk stødt kanel
  • 1 spsk salt
  • 2 kviste timian, bladene heraf
  • 1 knsp cayennepeber
  • ½ dl olivenolie
  • 1 citron, saften heraf
  • 4-6 kyllingelår
  • 300 g ris
  • 1 spsk hel spidskommen
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • ½ citron, saften heraf
  • ½ dl persille, hakket
  • 2 stængler bladselleri, skåret i tynde skiver
  • salt og peber.

Sådan gør du

  1. Stød koriander, allehånde og sort peber i en morter og bland det sammen med salt, timian, cayennepeber, olivenolie og citronsaft. Smør krydderi-blandingen på kyllingelårene og lad det trække i nogle timer.
  2. Steg kyllingelårene i ovnen 45 min. ved 200 grader eller grill dem.
  3. Kog risene efter anvisningen på emballagen, og lad dem afkøle. Rist spidskommen på en tør pande og bland det sammen med hvidløg, citronsaft, hakket persille, bladselleri, de kogte ris og krydr med salt og peber.