Jødekager med lakrids-sukker

Jødekager med lakrids-sukker

Skøn nyfortolkning af de klassiske jødekager - her har vi drysset de sprøde lækre jødekager med lakrids i stedet for kanel. Få opskriften på jødekagerne her:

Ca. 80 jødekager

Ingredienser

  • JØDEKAGER
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 1 æg
  • ½ tsk hjortetaksalt
  • 2 tsk groft lakridspulver
  • 250 g hvedemel
  • LAKRIDSSUKKER
  • ½ spsk kanel
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk groft lakridspulver
  • DESUDEN
  • 1 æg til pensling
  • 20 g mandelsplitter

Sådan bager du jødekager med lakrids

  1. Rør smør og sukker godt sammen. Pisk ægget i.
  2. Bland hjortetaksalt og lakridspulver med hvedemel, og ælt det i dejen. Ælt dejen sammen – er den for klistret, tilsættes mere mel.
  3. Stil den tildækket i køleskabet ca. 1 time.
  4. Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord, og udstik i forskellige forme.
  5. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir.
  6. Bland kanel med sukker og lakridspulver.
  7. Pensl kagerne med sammenpisket æg, og drys med lakridssukker og mandelsplitter.
  8. Bag kagerne ved 175 grader i ca. 7 minutter afhængig af tykkelsen