Jødekager med lakrids-sukker
Skøn nyfortolkning af de klassiske jødekager - her har vi drysset de sprøde lækre jødekager med lakrids i stedet for kanel. Få opskriften på jødekagerne her:
Ca. 80 jødekager
Ingredienser
- JØDEKAGER
- 200 g smør
- 200 g sukker
- 1 æg
- ½ tsk hjortetaksalt
- 2 tsk groft lakridspulver
- 250 g hvedemel
- LAKRIDSSUKKER
- ½ spsk kanel
- 1 spsk sukker
- 1 spsk groft lakridspulver
- DESUDEN
- 1 æg til pensling
- 20 g mandelsplitter
Sådan bager du jødekager med lakrids
- Rør smør og sukker godt sammen. Pisk ægget i.
- Bland hjortetaksalt og lakridspulver med hvedemel, og ælt det i dejen. Ælt dejen sammen – er den for klistret, tilsættes mere mel.
- Stil den tildækket i køleskabet ca. 1 time.
- Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord, og udstik i forskellige forme.
- Læg kagerne på en bageplade med bagepapir.
- Bland kanel med sukker og lakridspulver.
- Pensl kagerne med sammenpisket æg, og drys med lakridssukker og mandelsplitter.
- Bag kagerne ved 175 grader i ca. 7 minutter afhængig af tykkelsen