John Prices "Czardasfyrstindens paprikakylling"
„De elskende løfter glasset fra den hvide dugog ser hinanden dybt og længselsfuldt i øjnene,mens sprøde og smægtende sigøjnertoner vælterud over dem. Tonerne kommer fra et slaviskinstrument, der mand og mand imellem kaldeshakkebræt. Vi madglade tænker straks på nogetfyrigt mad med den berømte ungarske paprika.“
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Kogetid: Ca. 45 min.
- Ikke fryse-egnet
- Ingredienser:
- 1 stor kylling
- 1 tsk salt pr. liter vand
- 2 løg (i halve)
- 3-4 hele kryddernelliker
- 1 porre (delt)
- 1 gulerod (delt)
- 1 lille selleri (delt)
- krydderurtebuket af 2 laurbærblade, et par timian- og persillekviste
- Sovs:
- 2 løg (i små tern)
- 4 spsk smør
- 1 tyk skive bacon (i tern)
- 2 spsk mild paprika
- 50 g tomatpuré
- 2 spsk mel
- 2 dl suppe
- evt. et par spsk cremefraiche (38%)
- salt og peber
- Pynt:
- brøndkarse eller andet grønt
- Tilbehør:
- friskkogt pasta
- Kom den istandgjortekylling i en gryde og hæld vand på, som lige dækker.Bring i kog, skum ogtilsæt salt, løg, hvor derer stukket hele nelliker i,porre, gulerødder, selleriog krydderurtebuket. Ladkyllingen småkoge i 45min., eller til den er mør.
- Tag den op og del den i 6dele: Tag skroget fra oglæg det tilbage i gryden.Kog suppen godt ind ogsi den.
- Sovs: Svits de hakkedeløg klare i de 2 spsk smøri en gryde. Kom baconterni sammen med paprikaog lad det svitse kort under omrøring. Tilsæt 2dl af suppen og kog op.Si det. Smelt 2 spsk smørog rør det sammen medmel. Rør tomatpuré i ogtilsæt den siede baconløg-blanding samt suppetil passende konsistens –ikke for tynd. Rør cremefraichei og smag til.
- Hældden varme sovs over devarme kyllingestykker,drys med lidt paprika ogpynt med brøndkarse ellerandet grønt.