John Prices "Kalvekoteletter fra Maxim’s"
„I tidernes morgen varder en køkkenchef hosMaxim’s i Paris, der hedHr. Barth. Fra hans køkkenudgik aldrig noget,der hed pyntemad. Hanserverede kun det spiselige,der hørtetil retten“
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Stegetid: 6-8 min.
- Ikke fryse-egnet
- Ingredienser:
- 4 kalvekoteletter
- 1 tsk paprika
- 3-4 spsk mel
- 4 spsk smør
- 250 g champignoner (i skiver)
- 1 glas portvin
- 2 dl cremefraiche (38%)
- citronsaft
- Safranris:
- 2 mellemstore løg (finthakkede)
- 50 g smør
- 2 spsk olie
- 4 dl ris (til løse ris)
- 1 glas hvidvin
- 4-6 safrantråde
- ca. 1 liter suppe
- Vend koteletterne i paprikakrydretmel. Lad de2 spsk af smørret blivegyldent på en pande ogbrun kødet på beggesider. Dæmp varmen ogsteg dem endnu noglemin. Tag dem af pandenog hold dem varme.
- Kom resten af smørretpå og tilsæt svampe. Laddem snurre i fedtstoffet4-5 min. Hæld portvinenpå og lad det koge lidtind, før cremefraichen tilsættes.
- Kog roligt, til sovsenhar samlet sig. Smagtil med salt, peber og lidtcitronsaft. Hæld det heleover kødet. Serveres medsafranris.
- Safranris: Smelt smørreti en gryde, og lad dehakkede løg snurre klartheri. Rør risene i og rørom, til risene er klare.Tilsæt koghed suppe lidtad gangen. Når risene ermøre, tilsættes safran,der er udrørt i lidt suppe.Smag risene til, måskeskal de have lidt salt.