Jordbær-hyldeblomstsirup

Jordbær-hyldeblomstsirup

Brug denne skønne sirup over is, fortynd med vand tilskøn saftevand eller lav en velkomstdrink, hvor du blander2-3 spsk. sirup i et glas champagne.

1-2 glas

Ingredienser

  • 500 g jordbær
  • 500 g sukker
  • 3 dl vand saften af 1 citron
  • 4 buketter hyldeblomster

  1. Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i kvarte. Kog sukker, vand og citronsaft til ufarvet sirup. Tilsæt jordbær. Kog det uden låg 5-10 min. Pisk det igennem med et piskeris.
  2. Afdryp siruppen i en sigte 1 times tid. Kog siruppen op, og kom hyldeblomster i. Kog op 3-4 min. Si siruppen. Opbevar siruppen i køleskabet, hvor den kan holde sig et par dage.