Jordbær- og appelsinkage

Jordbær- og appelsinkage

Dejlig sød og fugtig kage der evt. kan serveres med lidt letpisket fløde eller græsk yoghurt.

1 kage

Ingredienser

  • 2 æg
  • 85 g sukker
  • 50 g mel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 2 tsk. revet appelsinskal
  • smør til formen
  • Lage og pynt:
  • saft af 1 appelsin
  • 1-2 spsk. vand
  • 1 spsk. sukker
  • 2-300 g skyllede og skivede
  • jordbær der har trukket med
  • lidt sukker
  • evt. lidt orangelikør samt evt.
  • både af appelsin

  1. Tænd ovnen på 175 gr., og smør en 20 cm’s form meget omhyggeligt.
  2. Pisk æg og sukker ca. 5 min. Sigt mel og bagepulver over æggemassen, tilsæt appelsinskal, og rør forsigtigt dejen sammen. Hæld den i en smurt form, og bag kagen i ca. 30 min. Lad den køle lidt af.
  3. Lagen koges sammen af saft, vand og sukker, og ca. ¾ dl øses skefuldevis over kagen. Når lagen er opsuget, kan kagen tages ud af formen. Den serveres med bærrene og evt. fløde eller yoghurt.
  4. Pynt evt. med appelsinbåde og dryp med lidt likør.