Jordbær- og appelsinkage
Dejlig sød og fugtig kage der evt. kan serveres med lidt letpisket fløde eller græsk yoghurt.
1 kage
Ingredienser
- 2 æg
- 85 g sukker
- 50 g mel
- ½ tsk. bagepulver
- 2 tsk. revet appelsinskal
- smør til formen
- Lage og pynt:
- saft af 1 appelsin
- 1-2 spsk. vand
- 1 spsk. sukker
- 2-300 g skyllede og skivede
- jordbær der har trukket med
- lidt sukker
- evt. lidt orangelikør samt evt.
- både af appelsin
- Tænd ovnen på 175 gr., og smør en 20 cm’s form meget omhyggeligt.
- Pisk æg og sukker ca. 5 min. Sigt mel og bagepulver over æggemassen, tilsæt appelsinskal, og rør forsigtigt dejen sammen. Hæld den i en smurt form, og bag kagen i ca. 30 min. Lad den køle lidt af.
- Lagen koges sammen af saft, vand og sukker, og ca. ¾ dl øses skefuldevis over kagen. Når lagen er opsuget, kan kagen tages ud af formen. Den serveres med bærrene og evt. fløde eller yoghurt.
- Pynt evt. med appelsinbåde og dryp med lidt likør.