Lækre kagesnitter med jordbær

Skønne jordbærsnitter med flot glasur

Bag nogle festlige snitter med dannebrogsflag. Fyldet er en hjemmelavet jordbærmarmelade, og dejen kan evt. laves med mandelmel, som giver ekstra smag til bagværket.

12 jordbærsnitter

Total:1 time 30 minutter

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1½ time
  • Køletid: 1 time
  • Bagetid: 12 min.
  • Mørdej:
  • 250 g hvedemel (evt. 175 g mel + 75 g mandelmel)
  • 75 g flormelis
  • 1 tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. salt
  • 150 g smør (koldt)
  • 1 æg
  • Fyld:
  • ¼ vaniljestang
  • 125 g syltesukker
  • 250 g jordbær
  • Glasur:
  • 150 g flormelis
  • 3 spsk. jordbærsaft
  • evt. lidt rød frugtfarve
  • 75 g flormelis
  • 1½ spsk. vand (kogende)

Sådan bager du jordbærsnitter

  1. 1. Sigt mel (og evt. mandelmel), flormelis og bagepulver sammen, og tilsæt salt. Hak det kolde smør i (brug en foodprocessor eller et mørdejsjern), og saml det hurtigt med sammenpisket æg til en dej. Klap dejen ud til en firkant på ca. 15x15 cm, pak den ind i film, og sæt den i køleskab i mindst 1 time.
  2. 2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med syltesukker. Rens jordbærrene, og skær dem i små stykker. Bland dem med vaniljesukkeret og den
  3. tomme vaniljestang i en gryde, og lad det stå og safte i 15 min. Kog det igennem under omrøring i 3-5 min., hæld det i en skål, og sæt det i køleskabet.
  4. 3. Del dejen midt over, og rul hver portion ud i en bane på ca. 10x75 cm. Del dem over på midten, så du nu har 4 baner. Skær til, så kanterne bliver pæne, prik med en gaffel, og læg dejpladerne på 2 bageplader med bagepapir. Bag dem
  5. ved 180 grader varmluft i 10-12 min., til de er gyldne i kanten.
  6. 4. Smør straks jordbærkompot på 2 kagebunde, og læg de andre ovenpå. Tryk dem let sammen.
  7. 5. Rør en rød glasur af sigtet flormelis, jordbærsaft og evt. lidt rød frugtfarve. Smør det på kagerne, og del dem hver i 6 rektangulære snitter (8x6 cm) med en
  8. skarp kniv. Lad glasuren stivne.
  9. 6. Skær/rids et dannebrogskors (1 cm bredt) ihver snitte og fjern forsigtigt den røde glasur. Rør en hvid glasur af sigtet flormelis og kogende vand, og kom den i en sprøjtepose. Læg forsigtig hvid glasur i korset, og lad det stivne.

PRØV OGSÅ:Hjemmelavede kajkager