Kajkage opskrift

Skønne grønne kajkager

Få smilene frem hos både små og store, når du sætter disse søde kajkager på bordet. De fleste børn og barnlige sjæle elsker den klassiske grønne kajkage med marcipan på toppen - og her får du en opskrift på en kajkage, der er lidt enklere end bagerens, der også indeholder en smørcreme.

8-9 stk. kajkager

Total:1 time 5 minutter

Ingredienser

  • Mandelbund:
  • 100 g smør (blødt)
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 125 g hvedemel
  • 50 g kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g mandelmel (eller fintmalede mandler)
  • Fyld:
  • ca. 150 g hindbær marmelade
  • Hindbærskum:
  • 3 æggehvider
  • 150 g sukker
  • ½ dl vand
  • ½ dl sirup
  • 2 blade husblas
  • 75 g hindbærmarmelade
  • Marcipanovertræk:
  • 500 g grøn marcipan (eller ren rå marcipan med grøn frugtfarve, evt. marcipan af pistacienødder)
  • lidt flormelis (til bordet)
  • Tunger:
  • 25 g rød marcipan (f.eks. ren rå marcipan farvet med saft fra syltede rødbeder)
  • Øjne:
  • små chokoladeknapper (eller lakridser)
  • Glasur:
  • 2 spsk. flormelis + lidt vand

Sådan laver du kajkager:

  1. Mandelbunde til kajkagerne:
  2. 1. Pisk blødt smør og sukker luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen, og pisk godt.
  3. 2. Sigt mel, kartoffelmel og bagepulver sammen, og rør det i dejen. Tilsæt mandelmel.
  4. 3. Smør dejen jævnt ud på stykke bagepapir i ca. 2 cm’s tykkelse.
  5. 4. Bag kagen i midten af ovnen ved 175 grader i ca. 20 min.
  6. 5. Lad kagen køle lidt af, og udstik 8-9 kagebunde i cirkler på 6-7 cm.
  7. 6. Smør en stor skefuld hindbærmarmelade på hver.
  8. Hindbærskum til kajkagerne:
  9. 7. Pisk æggehviderne stive med 1 spsk. sukker.
  10. 8. Kog vand med resten af sukkeret og sirup, til det er tykt og laver store bobler (120 grader målt med termometer). Hæld den varme sukkerlage i æggehvideskummet, og pisk videre for fuld kraft.
  11. 9. Læg husblasblade i blød i koldt vand i ca. 5 min. Knug vandet af, og smelt dem sammen med hindbærmarmelade ved svag varme. Rør blandingen i æggehvideskummet under kraftig omrøring.
  12. 10. Sæt hindbærskum på hver kagebund i facon som en halvkugle. Er der for meget hindbærskum, kan resten bages til marengs.
  13. 11. Rul marcipanen tyndt ud på et bord drysset med lidt flormelis. Skær den i cirkler (ca. 13-14 cm), og læg en marcipancirkel over hver kage.
  14. 12. Tril den røde marcipan til små tunger. Skær en mund i hver kage, og giv hver kajkage en tunge i munden.
  15. 13. Rør flormelis med vand, og sæt glasuren på som øjne. Sæt chokoladeknapper i som pupiller. Servér straks eller efter få timer på køl.

PRØV OGSÅ:Hjemmelavede kajkager

SE OGSÅ:Kæmpe Oreo-kiks