Gammeldags kærnemælkshorn
De skønne horn er elsket af både børn og voksne. De kan bages lynhurtigt med enten bagepulver eller gær, der kræver lidt hævetid. Her får du opskrifterne på kærnemælkshorn bagt med gær og kærnemælkshorn bagt med bagepulver.
16 stk. kærnemælkshorn
Total:2 timer 5 minutter
Ingredienser
- Kærnemælkshorn med gær
- Arbejdstid: 45 min.
- Hævetid: 1 time
- Bagetid: 20 min.
- Fryse-egnede
- 75 g smør
- 1 1⁄2 dl kærnemælk
- 25 g gær
- 3 spsk sukker
- 1⁄4 tsk salt
- 1 æg
- ca. 325 g hvedemel
- Fyld:
- 100 g marcipan
- 100 g friske bær + 2 spsk sukker (eller 100 g syltetøj)
- Pensling:
- 1 æg
- evt. perlesukker (alternativt: mandelflager eller glasur af flormelis og kogende vand)
- Kærnemælkshorn med bagepulver
- Arbejdstid: 30 min.
- Bagetid: 20 min.
- Fryse-egnede
- 300 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 150 g koldt smør
- 2 spsk sukker
- 1⁄4 tsk salt
- 1 1⁄2 dl kærnemælk
- Fyld, pensling og glasur:
- Se opskrift på kærnemælkshorn med gær
Kærnemælkshorn med gær
- 1. Smelt smørret og tilsæt kærnemælk. Opløs gæren i den lune væske og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve tildækket i 30 min.
- 2. Ælt marcipan sammen med bær og sukker eller syltetøj. Ælt dejen igennem og del den i 2 kugler. Rul dem ud til 2 cirkler (ca. 30 cm) på et meldrysset bord og del hver cirkel i 8 trekanter. Læg en skefuld bærmarcipan på den brede ende af hver trekant og rul dem sammen. Læg dem på bageplader med bagepapir og form dem til horn. Lad dem hæve tildækket i 30 min.
- 3. Varm ovnen op til 200 grader. Pensl hornene med sammenpisket æg og drys evt. med perlesukker eller mandelflager. Bag hornene gyldne i 15-20 min. og lad dem afkøle på en rist.
- 4. Hvis hornene ikke er pyntet med perlesukker eller mandler, kan de pyntes med glasur rørt af flormelis og lidt kogende vand.
- 1. Sigt mel og bagepulver sammen og hak det kolde smør i til en grynet masse. Tilsæt sukker og salt og saml dejen med kærnemælk.
- 2. Følg samme fremgangsmåde som i kærnemælkshorn med gær. Dejen skal ikke hæve.