Jordnøddecookies med speltmel
Lækre cookies med speltmel
12 stk.
Ingredienser
- 90 g jordnøddesmør, uden sukker
- 80 g kokosolie
- 1 æg
- 100 g kokossukker
- 1 tsk ren vaniljepulver
- 1 tsk bagepulver
- 125 g fint speltmel
Sådan gør du:
- Kom alle ingredienserne i en skål og ælt dejen godt sammen med hænderne. Hvis dejen er for klistret, tilsættes en smule mere mel. Når dejen er samlet, lægges den tilbage i skålen og sættes på køl i ca. 20- 30 minutter. Del dejen i 12 stykker, form dem til kugler, hvilket gøres nemmest med fugtige hænder, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Kuglerne trykkes let flade med hænderne eller med et kagestempel. Kagerne bages i ovnen ved 175 grader i ca. 12-15 minutter og afkøles helt, inden de spises. Opbevar kagerne i en tætsluttende dåse.
- Ditte om sine cookies: Jeg er en ret kræsen cookiespiser, men disse jordnøddecookies har vundet mit hjerte. De har kombinationen af at være sprøde i kanten og en smule bløde indeni, og så smager de himmelsk af jordnødder.
- Opskriften er fra kogebogen "Sunde Søde Sager" skrevet af madblogger og kogebogsforfatter Ditte Ingemann.