Lækre cookies med speltmel

Jordnøddecookies med speltmel

Lækre cookies med speltmel

12 stk.

Ingredienser

  • 90 g jordnøddesmør, uden sukker
  • 80 g kokosolie
  • 1 æg
  • 100 g kokossukker
  • 1 tsk ren vaniljepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 125 g fint speltmel

Sådan gør du:

  1. Kom alle ingredienserne i en skål og ælt dejen godt sammen med hænderne. Hvis dejen er for klistret, tilsættes en smule mere mel. Når dejen er samlet, lægges den tilbage i skålen og sættes på køl i ca. 20- 30 minutter. Del dejen i 12 stykker, form dem til kugler, hvilket gøres nemmest med fugtige hænder, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Kuglerne trykkes let flade med hænderne eller med et kagestempel. Kagerne bages i ovnen ved 175 grader i ca. 12-15 minutter og afkøles helt, inden de spises. Opbevar kagerne i en tætsluttende dåse.
  2. Ditte om sine cookies: Jeg er en ret kræsen cookiespiser, men disse jordnøddecookies har vundet mit hjerte. De har kombinationen af at være sprøde i kanten og en smule bløde indeni, og så smager de himmelsk af jordnødder.
  3. Opskriften er fra kogebogen "Sunde Søde Sager" skrevet af madblogger og kogebogsforfatter Ditte Ingemann.