Jordskokkesuppe med rødløgdrys
Er du vild med cremet suppe − så prøv denne variant, som er helt uden fløde.
4
Ingredienser
- 1 løg
- 500 g jordskokker
- 2 mellemstore kartofler
- 1 spsk ekstra jomfru olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 3 kvist frisk timian
- 8 dl grønsagsbouillon
- 2 pærer
- 2 dl sødmælk
- salt og peber
- Løg drys:
- 1 rødløg
- 1 tsk salt
- 1 bundt purløg
- Tilbehør:
- Groft brød, 300 g
Sådan gør du:
- 1. Skær rødløget i ringe. Drys med salt og kram løgene godt. Lad løgene stå, mens suppen tilberedes. Hak løget fint. Skræl jordskokkerne, så godt du kan. Skræl kartoflerne. Skær jordskokker og kartofler i mundrette stykker.
- 2. Varm olien i en gryde og svits løgene et øjeblik, uden at de tager farve. Tilsæt jordskokker, kartofler og presset hvidløg og vend godt rundt. Lad det stege et kort øjeblik. Tilsæt timian og hæld bouillon på grønsagerne. Lad dem simre under låg ved svag varme i ca. 30 min., til jordskokker og kartofler er møre.
- 3. Fjern timiankviste og blend suppen til en ensartet konsistens. Skær pærerne i både og kom dem i den varme suppe.
- 4. Kog suppen op, tilsæt sødmælk og smag til med salt og peber. Vend rødløg med friskklippet purløg. Server til suppen sammen med groft brød.
- Energi pr. person: 430 kcal, protein 11%, kulhydrat 70%, fedt 19%.