Jordskoksuppe med æble

Jordskoksuppe med æble

En lækker, cremet suppe med en sødlig smag. Suppen er nem at fryse, så du har mad til flere dage.

4

Ingredienser

  • [375 kcal pr. portion]
  • 1 løg
  • 500 g jordskokker
  • rød peberfrugt
  • 1 æble
  • 2 spsk oliven- eller kokosolie
  • 1 liter vand
  • 2 spsk sojasovs s
  • aft og skal fra 1 økologisk limefrugt
  • salt og peber
  • evt. muskatnød
  • 2 stk. fuldkornstortillaer (lille variant)
  • 100 g mager ost
  • 2 spsk grøn pesto
  • 200 g parmaskinke

Sådan gør du:

  1. 1/ Snit løget. Skrub jordskokkerne, og skær jordskokker, peberfrugt og æble i mindre stykker.
  2. 2/ Svits stykkerne i olien, tilsæt vand, og lad det simre i ca. 20 min. (si evt. lidt af vandet fra i en skål, når suppen skal blendes).
  3. 3/ Blend suppen med en stavblender, og tilsæt evt. det frasiede vand, til suppen har en passende konsistens. 
  4. 4/ Tilsæt soja og lime (skal og saft), og smag til med salt, peber og evt. reven muskatnød.
  5. 5/ Læg tortillaerne på en bagerist med bagepapir. Kom reven ost og pesto på. Bag dem i ovnen i 3-4 min., til osten er smeltet.
  6. 6/ Steg skinken på en pande, til det er sprødt.
  7. 7/ Servér skinken og ostebrødene til suppen.
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Så er det suppetid!