Jordskoksuppe med æble
En lækker, cremet suppe med en sødlig smag. Suppen er nem at fryse, så du har mad til flere dage.
4
Ingredienser
- [375 kcal pr. portion]
- 1 løg
- 500 g jordskokker
- rød peberfrugt
- 1 æble
- 2 spsk oliven- eller kokosolie
- 1 liter vand
- 2 spsk sojasovs s
- aft og skal fra 1 økologisk limefrugt
- salt og peber
- evt. muskatnød
- 2 stk. fuldkornstortillaer (lille variant)
- 100 g mager ost
- 2 spsk grøn pesto
- 200 g parmaskinke
Sådan gør du:
- 1/ Snit løget. Skrub jordskokkerne, og skær jordskokker, peberfrugt og æble i mindre stykker.
- 2/ Svits stykkerne i olien, tilsæt vand, og lad det simre i ca. 20 min. (si evt. lidt af vandet fra i en skål, når suppen skal blendes).
- 3/ Blend suppen med en stavblender, og tilsæt evt. det frasiede vand, til suppen har en passende konsistens.
- 4/ Tilsæt soja og lime (skal og saft), og smag til med salt, peber og evt. reven muskatnød.
- 5/ Læg tortillaerne på en bagerist med bagepapir. Kom reven ost og pesto på. Bag dem i ovnen i 3-4 min., til osten er smeltet.
- 6/ Steg skinken på en pande, til det er sprødt.
- 7/ Servér skinken og ostebrødene til suppen.
PRØV OGSÅ: Hvidkålssuppe med kylling
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Så er det suppetid!