Jordskoksuppe med grillede rejer og basilikum-olie
6
Ingredienser
- 750 g bagekartofler
- 1 porrer
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 spsk olivenolie
- 400 g jordskokker
- 1,2 liter vand eller hønsebouillon
- 1½-2 dl piskefløde
- lidt citronsaft
- salt og peber
- 250-300 g tiger rejer
- 3 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk ingefær, fintrevet
- salt og lidt knust chili
- 1 potte eller bundt basilikum
- ½ citron, saften heraf
- ½ dl olivenolie
- lidt chili og salt
- ekstra basilikumblade til suppen.
- Tilbehør: brød
Sådan gør du
- Skræl bagekartoflerne og skær dem i grove tern. Rens porrerne og kassér top og bund. Snit det hvide af porrerne i ringe – tag det grønne fra og gem det evt. til en anden ret.
- Sautér bagekartofler, det hvide at porrerne og hvidløg ved svag varme i en gryde med lidt olivenolie i 4-5 min. Skrub og skræl jordskokkerne og skær dem i skiver. Kom jordskokker og bouillon i gryden, læg låg på og bring det til kogepunktet. Kog suppen i ca. 25 min., indtil kartofler og jordskokker er møre.
- Blend suppen med piskefløde, og krydr med citronsaft, salt og peber.
- Tag skallen af rejerne, og giv rejen et lille snit langs ryggen med en kniv. Tag den sorte streng ud, og kassér den. Rør olivenolie sammen med finthakket hvidløg, revet ingefær og salt og mariner rejerne i olien. Kom nogle træspyd i koldt vand og lad dem lægge heri ca. 30 min – kom rejerne på træspyd og grill dem 2-3 min på hver side og krydr med salt og lidt knust chili. (du behøver ikke grille rejerne på spyd, det er bare lettere at rejerne er samlet under grilningen i stedet for at hver reje skal vendes på grill-panden eller grillen).
- Pluk basilikumbladene fra stilkene og blend basilikum sammen med citronsaft, olivenolie, chili og salt.
- Server jordskok-kartoffelsuppen med lidt basilikumolie, grillede rejer, friske basilikumblade og brød til.