Opskrift på jordskokkesuppe med topping

Jordskokkesuppe med topping

Jordskokkesuppen er fyldig og cremet. Lav den evt. i forvejen, så du bare skal varme den.

6

Ingredienser

  • Suppe:
  • 900 g bagekartofler
  • 300 g jordskokker
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • bladene af 3 kviste timian
  • 2 spsk olivenolie
  • 1,2 liter vand eller hønsebouillon
  • 1 dl piskefløde
  • 10 g smør
  • lidt citronsaft
  • salt og peber
  • Topping:
  • 100 g bacon
  • lidt plukket brøndkarse og persille
  • revet citronskal.
  • Tilbehør: brød

Sådan laver du jordskokkesuppe

  1. Suppe:
  2. 1. Skræl kartofler og jordskokker, og skær dem i grove tern. Sauter bagekartofler og jordskokker ved svag varme i en gryde med olivenolie nogle minutter.
  3. 2. Tilsæt hvidløg, timian, bouillon og læg låg på. Lad det koge i ca. 25 min., indtil det er mørt.
  4. 3. Blend suppen med piskefløde og lidt smør, og krydr med citronsaft, salt og peber.
  5. Topping: 
  6. 4. Skær bacon i små stykker og steg det gyldent og sprødt. Vend det sprødstegte bacon med plukket brødkarse, persille, revet citronskal og krydr med friskkværnet peber.
  7. 5. Servér kartoffel-jordskoksuppen med en skefuld bacon-fyld og spis brød til.

Tip

Du kan lave suppen i forvejen.