Jordskoksuppe
Med dampende varm suppe holder du kulden ude og fylder samtidig kroppen med vitaminer, antioxidanter og mineraler.
4
Ingredienser
- 1 kg jordskokker (skrælles og kommes i koldt vand med et par dråber citron)
- 1 skrællet bagekartoffel i tern
- 1 skrællet pastinak i tern
- 1 liter god hønsefond (fortyndet)
- 1 spsk olivenolie. Lidt ekstra olie til stegning af jordskokskiverne
- 1 spsk valnøddeolie
- Lidt revet muskatnød
- 3 spsk mascapone
- Salt og peber
Sådan gør du:
- Tag et par jordskokker fra. Riv dem på en mandolin – eller skær dem i papirtynde skiver. Rist skiverne i olivenolie og læg dem på fedtsugende papir. Skær jordskokker, pastinak og kartoffel i store tern, kom dem i en gryde med oliven- og valnøddeolie og rist dem let.
- Dæk grøntsagerne med hønsefond og kog dem møre i gryden. Blend til suppe med en stavblender. Hæld gennem en sigte og tilbage i gryden. Rør mascaponen i og smag suppen til med salt, revet muskatnød og peber. Anret suppen i skåle og pynt med ristede jordskokker.
- Jordskokker – en sund kartoffel
- Jordskokker er rig på både C- og K-vitamin, der hjælper blodet til at størkne. Smagen er nøddeagtig og let sødlig. Jordskokker kan spises rå i salater, men også som mos og rodfrugtchips. Modsat kartofler indeholder jordskokker ikke stivelse, men inulin. Inulin menes at have en forebyggende effekt mod kræft i tyktarmen.