Sunde juleboller med frugt
Lækre juleboller med frugt - en sundere udgave af den klassiske julebolle
Næringsindhold
- Energi pr. person:270 Kcal
- Fedt:15 %
- Protein:14 %
- Kulhydrat:71 %
20 stk
Ingredienser
- 50 g gær
- 1 liter kærnemælk
- 3 tsk groft salt
- 1 spsk honning
- 150 g tørrede bær, f.eks. trane- og blåbær, rosiner og sukat
- 100 g grofthakkede hasselnødde eller valnøddekerner
- 150 g forkogte speltkerner
- ca. 1 kg groft spelt og hvedemel
Sådan gør du:
- Lun kærnemælken og rør gæren ud heri. Rør derefter alle øvrige ingredienser i dejen. Hold lidt af melet tilbage og brug evt. en røremaskine eller håndmikser. Sørg for, at dejen ikke bliver for fast.
- Lad dejen hæve lunt og tildækket ca. 1 time.
- Sæt store spiseskefulde af dejen på plader med bagepapir og lad bollerne hæve 15-20 minutter, før de bages gyldne og sprøde ved 175° varmluft eller 200° alm. ovn i 20-25 minutter.
- Lad bollerne afkøle på en bagerist. Læg halvdelen i fryseren, hvis de ikke skal spises med det samme.
- Energi pr. stk.: 270 kcal, fedt 15%, protein 14%, kulhydrat 71%
Julens dejligste opskrifter
-
Sådan får du sværen på flæskestegen sprød
-
12 gode tip: Sådan laver du den bedste risengrød
-
5 lækre opskrifter: Sådan laver du nemt hvid gløgg
-
Jødekager: Den bedste opskrift
-
Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
-
Blomsterbergs brunkager
-
Fedtebrød med romglasur
-
Test dig selv: Hvilken julesmåkage er du?
-
Julens varme drikke: Hvid gløgg med lakrids, romtoddy & julekaffe
-
Opskrift på de lækreste julefrikadeller
-
Vaniljekranse fra Den Gamle By
-
Klassisk ribbensteg med sprød svær
-
Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af traditioner
-
Sådan finder du gaven til hende, der har alt
PRØV OGSÅ:Juleboller med nødder