Julefrikadeller med øl

Julefrikadeller med øl

Frikadeller er et sikkert hit til julefrokosten eller julemiddagen - prøv denne opskrift på lækre julefrikadeller med øl.

4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket svinekød el. blandet svine- og kalvekød, maks. 10 % fedt
  • 1½ tsk. salt
  • peber
  • 2 spsk. finthakket persille
  • 1 revet løg, ca. 4 spsk.
  • 1 æg
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1½ dl julebryg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 15 g smør
  • Tilbehør:
  • rugbrød og syltede rødbeder

  1. Rør først kødet medsalt og peber. Rør herefterpersille, løg, æg og hvedemeli. Rør til sidst øl i. Nukan du stege frikadellerneeller lade farsen stå i køleskab½ time. Hvis farsenhar hvilet, skal du røre denigennem igen, tilsæt evt.lidt mere øl, hvis den erblevet for fast.
  2. Dyp en ske i koldt vand.Tag herefter en portionfars op på skeen, og formen frikadelle i hånden.
  3. Varm olie og smør op påen pande. Læg frikadellernepå panden, og brundem på begge sider. Skruned for varmen, og stegdem færdige ved jævnvarme ca. 15 min. i alt.Vend dem flere gange undervejs.Tjek, at frikadellerneer gennemstegte.