Julefrikadeller med øl
Frikadeller er et sikkert hit til julefrokosten eller julemiddagen - prøv denne opskrift på lækre julefrikadeller med øl.
4 personer
Ingredienser
- 500 g hakket svinekød el. blandet svine- og kalvekød, maks. 10 % fedt
- 1½ tsk. salt
- peber
- 2 spsk. finthakket persille
- 1 revet løg, ca. 4 spsk.
- 1 æg
- 3 spsk. hvedemel
- 1½ dl julebryg
- 1 spsk. olivenolie
- 15 g smør
- Tilbehør:
- rugbrød og syltede rødbeder
- Rør først kødet medsalt og peber. Rør herefterpersille, løg, æg og hvedemeli. Rør til sidst øl i. Nukan du stege frikadellerneeller lade farsen stå i køleskab½ time. Hvis farsenhar hvilet, skal du røre denigennem igen, tilsæt evt.lidt mere øl, hvis den erblevet for fast.
- Dyp en ske i koldt vand.Tag herefter en portionfars op på skeen, og formen frikadelle i hånden.
- Varm olie og smør op påen pande. Læg frikadellernepå panden, og brundem på begge sider. Skruned for varmen, og stegdem færdige ved jævnvarme ca. 15 min. i alt.Vend dem flere gange undervejs.Tjek, at frikadellerneer gennemstegte.