Julefrikadeller & sprød grønkålssalat
Perfekte til julefrokosten.
4
Ingredienser
- 400 g hakket kalve- og flæskesmåkød 8-10 %
- 1 æg
- 1 dl minimælk
- 25 g hvedemel
- 1 hakket løg
- 1 tsk salt, friskkværnet peber
- 1 tsk timianblade
- 1 udkernet groftrevent æble − gerne coxorange
- 3 tsk rapsolie (til stegning)
- GRØNKÅLSSALAT:
- 1/2 liter hakket grønkål
- 2 rosa grape
- 2 appelsiner
- 1 tsk olivenolie
- 1/2 dl appelsinsaft
- 25 g ristede pinjekerner
- 200 g groft speltbrød
Sådan gør du:
- Pisk æg, mælk, mel, løg og krydderier sammen. Pisk blandingen med det hakkede kød og rør æblerne i farsen, der formes og steges som 16 små frikadeller. Alternativt kan du blende alle ingredienserne i en foodprocessor. Det er langt nemmere. Skræl grape og appelsiner og skær dem i skiver. Bland alle ingredienser til salaten, der smages til med salt og peber og serveres til frikadellerne med brødet.
- ENERGI PR. PERSON: 500 kcal, fedt 28%, protein 28%, kulhydrat 44%