Julekrydrede sild
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 20 min.
- Udvanding:
- 24 timer
- Trækketid:
- mindst 1 døgn
- Kogetid:
- 20 min.
- 4 spegesild (8 fileter eller lapper, udvandet 24 timer)
- Lage:
- 3 1/2 dl lagereddike
- 1 appelsin (fintrevet skal og saft)
- 1 citron (skal og saft)
- 1 hel kanelstang
- 5 kryddernelliker
- 3 laurbærblade
- 5 hele peberkorn
- 2 spsk sukker
- Tilbehør: friskkogte kartofler, persille og smør
- Udvand sildefileter i koldt vand, til vandet er klart.
- Kog en lage af eddike, skal og saft af appelsin og citron, krydderier og sukker.
- Køl lagen af, og lad fileterne trække i lagen mindst et døgn.
- Skær sildene i passende stykker ved servering.
- Anret med lune kartofler vendt i smør og hakket persille.