Julekrydrede sild

Julekrydrede sild

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 20 min.
  • Udvanding:
  • 24 timer
  • Trækketid:
  • mindst 1 døgn
  • Kogetid:
  • 20 min.
  • 4 spegesild (8 fileter eller lapper, udvandet 24 timer)
  • Lage:
  • 3 1/2 dl lagereddike
  • 1 appelsin (fintrevet skal og saft)
  • 1 citron (skal og saft)
  • 1 hel kanelstang
  • 5 kryddernelliker
  • 3 laurbærblade
  • 5 hele peberkorn
  • 2 spsk sukker
  • Tilbehør: friskkogte kartofler, persille og smør

  1. Udvand sildefileter i koldt vand, til vandet er klart.
  2. Kog en lage af eddike, skal og saft af appelsin og citron, krydderier og sukker.
  3. Køl lagen af, og lad fileterne trække i lagen mindst et døgn.
  4. Skær sildene i passende stykker ved servering.
  5. Anret med lune kartofler vendt i smør og hakket persille.