Juleroulade med appelsinsmørcreme og marcipanovertræk
Det er den tid på året, hvor vi rigtig skal hygge os med julens søde sager.Her får du opskriften på juleroulade med appelsinsmørcreme og marcipanovertræk
10-15 portioner
Total:15 minutter
Ingredienser
- Rouladebund:
- 3 æg
- 100 g sukker
- 100 g mel
- ¼ tsk. bagepulver
- Smørcreme:
- 150 g smør
- 1½ dl flormelis
- 2 æggeblommer
- 2 tsk. fintrevet appelsinskal
- ½ dl appelsinlikør (Gran Marnier) el. appelsinsaft
- Marcipanovertræk:
- 2-3 spsk. appelsinmarmelade
- 400-500 g rå ren marcipan
- Pynt:
- flormelis
- strimler af appelsinskal
Rouladebund:
- Pisk æg og sukker med en håndmikser ca. 10 min.
- Drys mel og bagepulver igennem en si, og vend det i æggeskummet med en dejskraber.
- Smør dejen ud i en ca. 1 cm tyk firkant (18 x 25 cm) på bagepapir på en bageplade.
- Bag rouladebunden midt i en 200 grader varm ovn ca. 12 min., til den er lidt lysebrun i kanterne.
- Drys et nyt stykke bagepapir med sukker. Vend rouladebunden ud på det, så undersiden af det gamle bagepapir vender opad. Kom lidt vand på hænderne, og dup vanddråber på bagepapiret. Vent et par min. og hiv bagepapiret af.
Smørcreme:
- Pisk blødt smør og flormelis skummende. Tilsæt gradvist æggeblommer og appelsinskal. Rør gradvist appelsinlikør, Gran Mariner eller appelsinsaft i cremen.
Roulade:
- Smør et lag smørcreme i et jævnt lag på rouladebunden, og rul den fast sammen til en roulade. Pak rouladen ind i bagepapiret.
- Lad rouladen hvile ca. 1 time i køleskab, til smørcremen har sat sig.
Juleroulade:
- Tril marcipanen tyndt ud imellem to stykker bagepapir til et stykke på ca. 25 x 30 cm. Smør et lag appelsinmarmelade i et tyndt lag i en firkant (18 x 25 cm) på midten af marcipanen. Læg rouladen i midten af firkanten med marmelade.
- Pak rouladen ind i marcipanen. Læg rouladen på et fad med samlingen nedad.
- Drys flormelis igennem en si over rouladen, og kom fine strimler (julienne) af appelsinskal på toppen.
Julens dejligste opskrifter
-
Sådan får du sværen på flæskestegen sprød
-
12 gode tip: Sådan laver du den bedste risengrød
-
5 lækre opskrifter: Sådan laver du nemt hvid gløgg
-
Jødekager: Den bedste opskrift
-
Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
-
Blomsterbergs brunkager
-
Fedtebrød med romglasur
-
Test dig selv: Hvilken julesmåkage er du?
-
Julens varme drikke: Hvid gløgg med lakrids, romtoddy & julekaffe
-
Opskrift på de lækreste julefrikadeller
-
Vaniljekranse fra Den Gamle By
-
Klassisk ribbensteg med sprød svær
-
Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af traditioner
-
Sådan finder du gaven til hende, der har alt