Julesalat med cheviche af kammusling
Begynd nytårsaften med sprøde snacks, der selvfølgelig serveres med champagne. En opskrift af Pernille Skjødt.
5-6
Ingredienser
- 6 mellemstore kammuslinger
- ½-1 lime
- ½-1 tsk chili, finthakket
- salt
- 1 spsk olivenolie
- 1 tomat
- 1 forårsløg
- 2 spsk koriander eller basilikum, hakkede
- 1-2 julesalathoveder
- ½ appelsin, saften heraf
Sådan gør du
- Hak kammuslingerne groft. Riv skal af limen, og pres saften. Rør limesaft sammen med chili, salt og olivenolie. Skær tomaten i små tern, og skær forårsløg i tynde skiver. Bland kammuslinger med limesaft-blandingen, tomater, forårsløg og koriander.
- Del julesalaten i både. Brug de mellemstore og mindste julesalatblade, og snit de store blade til en salat en anden dag. Kom bladene i en skål med koldt vand og et par isterninger, og lad det stå 20 minutter. Hæld julesalatbladene i en sigte og lad alt vand dryppe fra.
- Anret julesalaten på et fad, og dryp appelsinsaft på. Kom lidt cheviche i hver, og drys eventuelt med lidt ekstra krydderurter.