Nytårssnasks til champagnen.

Julesalat med cheviche af kammusling

Begynd nytårsaften med sprøde snacks, der selvfølgelig serveres med champagne. En opskrift af Pernille Skjødt.

5-6

Ingredienser

  • 6 mellemstore kammuslinger
  • ½-1 lime
  • ½-1 tsk chili, finthakket
  • salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tomat
  • 1 forårsløg
  • 2 spsk koriander eller basilikum, hakkede
  • 1-2 julesalathoveder
  • ½ appelsin, saften heraf

Sådan gør du

  1. Hak kammuslingerne groft. Riv skal af limen, og pres saften. Rør limesaft sammen med chili, salt og olivenolie. Skær tomaten i små tern, og skær forårsløg i tynde skiver. Bland kammuslinger med limesaft-blandingen, tomater, forårsløg og koriander.
  2. Del julesalaten i både. Brug de mellemstore og mindste julesalatblade, og snit de store blade til en salat en anden dag. Kom bladene i en skål med koldt vand og et par isterninger, og lad det stå 20 minutter. Hæld julesalatbladene i en sigte og lad alt vand dryppe fra.
  3. Anret julesalaten på et fad, og dryp appelsinsaft på. Kom lidt cheviche i hver, og drys eventuelt med lidt ekstra krydderurter.