Julesmåkager i figurer

Julesmåkager i figurer

Tag ungerne med i køkkenet og lav julesmåkager af både hvid og brun dej pyntet med krymmel, kugler og glansbilleder. Her får du opskriften på en nem dej til julesmåkager, som I kan stikke ud i diverse figurer og former.

Ca. 40 store julefigurer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 200 g smør (koldt)
  • 300 g hvedemel
  • 1 dl sukker
  • 1 spsk kakao
  • 1 æg
  • Pynt til julesmågerne:
  • sølvkugler, glimmer eller glansbilleder med julemotiver

Sådan laver du julesmåkager i figurer

  1. Skær smør i mindre stykker og smuldr det med mel, evt. i en foodprocessor og tilsæt sukker. Del portionen i to og tilsæt kakao til den ene. Pisk ægget sammen og kom halvdelen i hver af de to deje.
  2. Saml dejene ved at trykke dem sammen uden at ælte – tilsæt evt. lidt koldt vand. Læg dejene i køleskabet. Rul dem ud ca. 2 mm tykke. Stik ud med forskellige julekageforme.
  3. Sådan laver du et nisseansigt:
  4. Skær en trekant af brun dej til nissehue. Stik hvid cirkel til hoved. Tril to små kugler af brun dej til øjne. Læg øjne på „ansigtet“ og tryk dem ned i dejen ved at
  5. rulle forsigtigt. Der kan varieres på samme måde med forskellige figurer og forme.
  6. Læg småkagerne på bagepapir på en bageplade. Bag dem i 200 grader varm ovn, til de er svagt lysebrune, ca. 8 min. De kolde bagte kager opbevares i en lufttæt dåse eller beholder. Bagte kager kan pyntes med glasur og drysses med kagekrymmel eller et glansbillede.