Katrine Foged Thomsen

Bagedystdommerens bedste opskrift: Sådan laver du de lækreste juletræstammer

Hos bagedystdommer Katrine Foged Thomsen er der skruet helt op for julestemningen i det hyggelige køkken i villalejligheden i Brønshøj. Her får du hendes opskrift de lækreste træstammer.

Ca. 20 stk.

Ingredienser

Træstammemasse

  • 400 g kagerester (chokolade- kage, sandkage el. lign.)
  • 100 g hindbærmarmelade
  • ca. 4 spsk romessens
  • lidt kakaopulver og flormelis til at smage til med

Marcipanovertræk

  • 300 g ren rå marcipan
  • 300 g flormelis
  • ca. 30 g glukosesirup
  • rød konditorfarve
  • 200 g chokolade til at dyppe i

Fremgangsmåde

  1. Kom kagerester, marmelade og romessens i en røremaskine. Rør massen på maskinen til den er homogen og sammenhængende. Smag massen til med kakaopulver og flormelis til den har den rette smag. Lad massen køle ned i køleskabet, gerne til dagen efter.
  2. Rul massen ud i de ønskede former, f.eks. tromme, stok eller svamp, og sæt dem på køl igen.
  3. Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup til en ensartet masse. Bland farve i en del af den blandende marcipan og rul marcipanen ud i et tyndt lag, så du kan overtrække træstammemassen i de former og faconer du ønsker. Prøv dig frem, og lav et zigzagmønster til trommens sider og en top til svampen med røde prikker. Øvelse gør mester!
  4. Smelt chokoladen og dyp træstammerne, der hvor der ønskes chokoladeovertræk, f.eks. på svampens stok og trommens skind. Lad træstammerne tørre og opbevar dem på køl.

Katrine Foged Thomsen er konditor og dommer i Den store bagedyst på DR. Hun bor i en villalejlighed i Brønshøj med sine teenagedøtre Agnes og Ida.