Akvavit & tonic: Kæphesten

Akvavit & tonic: Kæphesten

Akvavit og tonic har længe været en ting på de danske cocktailbarer. Her får du opskriften på den lækre cocktail.

1 cocktail

Ingredienser

  • 1 del Copenhagen Distillery Dill Anise Akvavit
  • 4 dele Fever Tree Aromatic Tonic
  • Pynt med en lille vifte af æbleskiver

Sådan gør du:

  1. Akvavit og tonic har længe været en ting på de danske cocktailbarer. Akvavit og gin er lavet på fuldstændig samme måde, så det er kun logisk de kan afløse hinanden i drinks. Dild og æbler er fantastiske sammen, og jeg har valgt en tonic med en lidt mørkere bitterhed, ikke for at skjule akvavitten, men for måske at hjælpe den lidt mere på vej…
  2. Husk at fylde glasset helt op med is. Is holder is koldt. Det er lidt bagvendt, men en lille smule is i glasset smelter og gør din drink vandet, men en masse is holder sig frossen og gør drinken kold.
  3. Hvis du ikke synes der er nok drink i glasset kan du jo bare lave en til.

Manden bag de lækre cocktails

Sune Risum-Urth.

sune.jpg

Akvavit og Snaps – er det ikke det samme?

Nej, det er det ikke. Snaps er sådan en papirkurvskategori vi smider ting i vi ikke har et andet ord for. Det er basalt set spiritus med smag. Akvavit er derimod defineret ved lov, og skal være tilsmagt med dildfrø eller kommen. Desuden skal det være destilleret. Du kan altså ikke bare hælde kommen i en flaske vodka og så kalde det akvavit, det bliver til en kommensnaps. Interessant nok er der ikke noget krav om at gin skal være destilleret. Du kan altså godt hælde enebær i en flaske vodka og kalde det gin.

Så altså: spiritus med smag af hvad som helst – det er snaps. Spiritus med smag af enebær – det er gin. Spiritus med smag af destilleret dildfrø eller kommen – det er akvavit.