Kålchips

Kålchips

Kålsnacken har konsistens som chips, men er supersunde i sammenligning med dem, man køber i poser.

6-8 personer

Ingredienser

  • 200 g sortkål eller palmekål (grønkål eller savojkål kan også bruges, men resultatet bliver ikke helt så godt.)
  • 3 spsk god olivenolie
  • 2 tsk salt

Sådan laver du kålchips:

  1. Sæt ovnen på 160 grader. Skyl kålbladene og skær de grove stængler af. Riv/skær bladene i stykker og fordel dem ad flere omgange på bageplader beklædt med bagepapir. Dryp med olivenolie og drys med salt.
  2. Bag kålbladene i 5-10 min. afhængig af type (sortkål skal have ganske kort tid, grønkål lidt længere). Hold øje undervejs, så kålen ikke bliver sort i kanterne. Den skal være sprød, men stadig grøn og frisk at se på.
  3. Smag til med salt og måske et par dråber olie.
  4. Få mere inspiration til lækker mad på altfordamerne.dk/opskrifter

TIP

Listen over sundhedsfordelene ved kål er alenlang. Blandt andet er sortkålen rig på kalk til knoglerne og fibre til fordøjelsen.