Kåldolmer deluxe - bedste opskrift
Klassiske kåldolmere består af en krydret fars pakket ind i kålblade, som derefter steges og bages i ovnen. Her er der tilsat champignoner for ekstra smag. Tilbehøret er en lækker sovs og kogte kartofler. Tip: Du kan erstatte savoykålen med hvidkål.
4
Ingredienser
- 1 savoykål
- 100 g champignoner
- ½ løg
- 1+1 spsk. smør
- 400 g hakket kalv og gris
- 1 dl kogte ris
- 1 spsk. dijonsennep
- 2 dl piskefløde
- 1 æg
- Salt og peber
- 2 spsk. lys sirup
Sovs:
- 2 dl stegesky fra dolmerne
- 1 dl piskefløde
- 1 spsk. soja
- Evt. 1 spsk. majsstivelse
Tilbehør:
- Kogte kartofler
- Sukkersyltede tyttebær
Tilbehør:
- Persille
Sådan gør du
- Kåldolmere: Løsn kålbladene fra kålhovedet, og læg dem i kogende vand. Kog dem i 5 min. Tag bladene op, og dryp af. Skær den midterste hårde stok af.
- Hak champignoner og løg. Steg i smør, til vandet er reduceret. Bland champignoner med hakket kød, ris, sennep, fløde, æg, salt og peber og rør til en ganske løs fars.
- Læg en skefuld fars på hvert kålblad, og rul sammen til en dolmer. Brun dolmerne i smør på en pande, steg et par stykker ad gangen. Læg dem i et ovnfast fad. Mellem hver omgang koger du lige panden af med lidt vand, som du hælder over dolmerne.
- Dryp sirup over dolmerne, og sæt fadet i en 175 grader varm ovn i 30 min.
- Sovs: Hæld skyen fra fadet, og kog den op med fløde. Tilsæt soja og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. majsstivelse, hvis sovsen skal være lidt tykkere.
- Drys dolmerne med hakket persille, og server med kogte kartofler og evt. sukkersyltede tyttebær.