Kålrabi-suppe

Kålrabi-suppe

Kålrabi smager sødligt og er smækfyldt med vitaminer, især C-vitaminer. Har du en rest kålrabi, kan du koge og mose den sammen med kartoffelmos.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 35 min.
  • Kogetid: ca. 30 min.
  • 600 g kålrabi
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 1 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 citron
  • Pynt:
  • persille
  • friskrevet peberrod
  • Tilbehør: evt. brød

  1. Skræl kålrabien, og skær den i grove terninger.
  2. Kom kålen i en gryde med olie, og steg den i et par min., til den tager lidt farve. Tilsæt bouillon, og kog det i ca. 20 min., til kålrabien er mør. Tilsæt fløde, og kog i et par min. Blend suppen, og smag til med salt, peber og citronsaft.
  3. Servér suppen rygende varm med hakket persille og friskrevet peberrod på toppen. Servér evt. brød som tilbehør.