Kålsalat med oksekød
2
Ingredienser
- 2 gode bøffer
- lidt olivenolie
- salt
- Dressing:
- ½ dl fiskesauce
- ½ dl limesaft
- 2 spsk sukker
- 1-2 spsk hakket rød chili, eller efter smag (men ikke for lidt!)
- Grøntsager:
- 1 spidskål eller ½ hvidkål
- 4 gulerødder
- 2 rødløg, i tynde både
- 1 stor håndfuld mynteblade
- 1 stor håndfuld plukket koriander
- 1 dl saltede peanuts, hakkede
Sådan gør du
- Steg bøfferne i en smule olie på en varm pande. Krydr dem med salt, og skær dem i skiver lige inden brug. Rør imens fiskesauce, lime, sukker og chili sammen. Snit kålen fint, og skær gulerødderne i julienne, eller riv dem groft. Vend kål, gulerødder, løg, mynte, koriander og peanuts sammen med dressingen. Smag til – det skal være både stærkt og syrligt. Vend kød i, og servér straks salaten som et skønt hovedmåltid.
- TIP! Servér grove ris til retten, hvis du har brug for mere fylde.