Kalveculotte med ølsky og rodfrugter
Rodfrugterne er rigtig gode lige nu, så nyd dem på forskellige måder, f.eks. som her til en lækker culottesteg.
4 personer
Ingredienser
- 1 kalveculotte, á ca. 1 kg
- salt, peber
- 1-2 spsk. friskhakket rosmarin el. timian
- 25 g smør til stegning
- 3 dl øl, f.eks. ale
- 50 g koldt smør
- Rodfrugtfad:
- 5 gulerødder
- 4 persillerødder
- 2 rødbeder
- 3 spsk. olivenolie
- 1 spsk. balsamicoeddike
- 1 spsk. flydende honning
- Tilbehør:
- kartofler
- Pynt:
- persille
- Krydr kødet med salt, peber og rosmarin. Brun stegen i smør på en pande. Læg det i en bradepande. Hæld øl ved kødet. Stil fadet i ovnen på midterste ovnribbe ved 180 gr. Steg kødet ca. 40 min. Et stegetermometer skal vise 58-60 gr., hvis du ønsker kødet rosa. Si skyen, og kog den op. Pisk smørret i skyen. Smag til med salt og peber.
- Skræl rodfrugterne, og skær dem i stænger. Pisk olie, eddike, honning salt og peber sammen i en stor skål. Vend rodfrugterne heri. Fordel rodfrugterne i et ovnfast fad. Stil fadet i ovnen sammen med kødet. Rodfrugterne skal have ca. 50 min. ved de 180 gr.
- Skær kødet i skiver på tværs af kødfibrene. Server med rodfrugter og kartofler pyntet med persille og ølsky.