Kalveculotte med ølsky og rodfrugter

Kalveculotte med ølsky og rodfrugter

Rodfrugterne er rigtig gode lige nu, så nyd dem på forskellige måder, f.eks. som her til en lækker culottesteg.

4 personer

Ingredienser

  • 1 kalveculotte, á ca. 1 kg
  • salt, peber
  • 1-2 spsk. friskhakket rosmarin el. timian
  • 25 g smør til stegning
  • 3 dl øl, f.eks. ale
  • 50 g koldt smør
  • Rodfrugtfad:
  • 5 gulerødder
  • 4 persillerødder
  • 2 rødbeder
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 1 spsk. flydende honning
  • Tilbehør:
  • kartofler
  • Pynt:
  • persille

  1. Krydr kødet med salt, peber og rosmarin. Brun stegen i smør på en pande. Læg det i en bradepande. Hæld øl ved kødet. Stil fadet i ovnen på midterste ovnribbe ved 180 gr. Steg kødet ca. 40 min. Et stegetermometer skal vise 58-60 gr., hvis du ønsker kødet rosa. Si skyen, og kog den op. Pisk smørret i skyen. Smag til med salt og peber.
  2. Skræl rodfrugterne, og skær dem i stænger. Pisk olie, eddike, honning salt og peber sammen i en stor skål. Vend rodfrugterne heri. Fordel rodfrugterne i et ovnfast fad. Stil fadet i ovnen sammen med kødet. Rodfrugterne skal have ca. 50 min. ved de 180 gr.
  3. Skær kødet i skiver på tværs af kødfibrene. Server med rodfrugter og kartofler pyntet med persille og ølsky.