Kalveculotte med rødvinssauce
Står menuen på rødt kød har vi opskriften på en saftig og velsmagende kalveculotte med angivet stegetid. Hertil serverer vi en lækker rødvinssauce.
Kalveculotte med rødvinssauce til 10 personer
Ingredienser
- Kalveculotte med rødvinssauce
- 1½-2 kg små vaskede kartofler
- 4 spsk. olivenolie
- 2 spsk. tørret oregano
- 2 spsk. flagesalt
- Desuden:
- 3 kalveculotter a ca. 1 kg
- 2 spsk. timianblade
- 3 spsk. salt
- peber
- Rødvinssauce:
- 1 stort løg
- 50 g smør
- 4 dl rødvin
- 5 dl kalve- eller oksefond (hjemmelavet el. fra en god slagter)
- 2 spsk. hvedemel
- 2½ dl piskefløde
- evt. saucekulør
- salt, peber
Sådan laver du kalveculotte med rødvinssauce
- 1. Klargør de vaskede små kartofler. Halver dem, vend dem i olivenolie, og drys med tørret oregano og salt. Bag kartoflerne ca. 50 min. ved 200 gr.
- 2. Snit fedtkanten på culotterne, og krydr kødet med timian, salt og peber. Læg stegene på en rist over en bradepande. Stil dem i ovnen ved 225 gr., og brun dem ca. 15 min. skru ned til 160 gr., og steg dem ca. yderligere 40 min. Brug gerne et stegetermometer, stegen skal vise 58-60 gr. i midten af kødet. Lad kødet trække indpakket i alufolie ca. 20 min. Skær kødet i skiver på tværs af kødfibrene.
- 3. Skær løget i små tern, og svits dem i smørret i en gryde. Tilsæt rødvin og fond, og kog saucen ca. 15 min. udrør melet i fløden, og rør det i. Kog saucen igennem 5 min. under omrøring, og tilsæt evt. lidt saucekulør. smag til med salt og peber.