Kalvefrikassé med asparges

Kalvefrikassé med asparges

Kalvefrikassé med masser af smag.

6 personer

Ingredienser

  • Kalvefrikassé med asparges
  • 1½ kg kalvetykkam eller kalvebov
  • Til kogning:
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 1 laurbærblad
  • 2 kviste persille
  • 2 tsk. salt
  • 5 peberkorn
  • vand
  • Sauce:
  • ½ l kalvesuppe
  • 30 g blødt smør
  • 2½ spsk. hvedemel
  • 1 dl fløde
  • 500 g grønne asparges
  • Pynt:
  • reven usprøjtet citronskal eller hakket persille

  1. Kom kødet i en gryde, oghæld koldt vand over, til detlige dækker. Lad det koge op,og skum af. Tilsæt grønsager,urter, salt og peber. Kogkødet, til det er mørt, ca. 1½time.
  2. Tag kødet op, og hold detvarmt. Kog suppen ind, til derer ca. ½ l tilbage.
  3. Rør smør og hvedemelsammen til en smørbolle.Læg smørbollen i suppen.Pisk, til smørbollen er rørtud. Kog saucen igennem ca.5 min. Tilsæt fløden, og smagtil med salt og peber.
  4. Skær de træede ender afaspargesene. Skær aspargesenei 2-3 cm’s stykker. Komaspargesene i saucen, og laddem småkoge med 2 min.under omrøring.
  5. Skær kødet i skiver, og lægdet i en skål eller på et fad.Hæld saucen over. Pynt medreven citronskal eller hakketpersille.