Kalvefrikassé med asparges
Kalvefrikassé med masser af smag.
6 personer
Ingredienser
- Kalvefrikassé med asparges
- 1½ kg kalvetykkam eller kalvebov
- Til kogning:
- 1 løg
- 1 gulerod
- 1 laurbærblad
- 2 kviste persille
- 2 tsk. salt
- 5 peberkorn
- vand
- Sauce:
- ½ l kalvesuppe
- 30 g blødt smør
- 2½ spsk. hvedemel
- 1 dl fløde
- 500 g grønne asparges
- Pynt:
- reven usprøjtet citronskal eller hakket persille
- Kom kødet i en gryde, oghæld koldt vand over, til detlige dækker. Lad det koge op,og skum af. Tilsæt grønsager,urter, salt og peber. Kogkødet, til det er mørt, ca. 1½time.
- Tag kødet op, og hold detvarmt. Kog suppen ind, til derer ca. ½ l tilbage.
- Rør smør og hvedemelsammen til en smørbolle.Læg smørbollen i suppen.Pisk, til smørbollen er rørtud. Kog saucen igennem ca.5 min. Tilsæt fløden, og smagtil med salt og peber.
- Skær de træede ender afaspargesene. Skær aspargesenei 2-3 cm’s stykker. Komaspargesene i saucen, og laddem småkoge med 2 min.under omrøring.
- Skær kødet i skiver, og lægdet i en skål eller på et fad.Hæld saucen over. Pynt medreven citronskal eller hakketpersille.