Kalvefrikassé

Kalvefrikassé: lav en lækker hjemmelavet kalvefrikassé

Skøn dansk sommermad - kalvefrikassé med nye danske kartofler.

Kalvefrikassé til 6 personer

Total:1 time 45 minutter

Ingredienser

  • Kalvefrikassé
  • Arbejdstid: 45 min.
  • Kogetid: ca. 1 time
  • Fryse-egnet
  • 1 kg kalvekød (tern af hals eller bov)
  • 1 liter bouillon eller vand og 250 g blandede suppeurter (f.eks. løg og selleri)
  • 2 laurbærblade
  • 50 g smør
  • 1 dl hvedemel
  • 6-8 tynde porrer (ringe)
  • 500 g nye gulerødder (små stykker)
  • 250 g fine grønne ærter
  • Tilbehør:
  • Kogte pillekartofler
  • Drys:
  • Bredbladet persille (hakket)

Sådan laver du kalvefrikassé

  1. 1. Kog kødet i bouillonen eller i vandet sammen med suppeurterne. Tilsæt laurbærblade, og kog kødet ved svag varme under låg i ca. 1 time, til det er mørt.
  2. 2. Si suppeurterne fra, og lav nu sovsen af kogelagen. Smelt smørret i en gryde og rør melet i, til det er opsuget. Tilsæt gradvist kogelagen fra kødet, mens der piskes, og lad sovsen småkoge i ca. 5. min.
  3. 3. Hold kødet varmt i sovsen. Tilsæt nu gulerødderne og porrerne og kog stuvningen i ca. 5 min. Kom ærterne i de sidste 2 min.
  4. 4. Smag retten til med salt og peber. Anret den med kogte kartofler, drys med persille og servér.