Kalvemørbrad opskrift med foie gras, cremede morkler

Kalvemørbrad med foie gras, cremede morkler

4 personer

Ingredienser

  • 600 g kalvemørbrad
  • salt og sort peber
  • 3 spsk neutral olie
  • 20 g tørrede morkler
  • 2 skalotteløg
  • 2 spsk smør
  • ¼ l piskefløde
  • 4 alm løg
  • 6 tynde skiver flutes eller ciabatta
  • 4 skiver fersk foie gras*
  • ½ dl hvedemel
  • 1 bdt forårsløg eller babyporrer
  • frisk timian til pynt

Sådan laver du kalvemørbrad

  1. Gå kødet efter for sener. Krydr med salt og sort peber, og brun det på alle sider i en pande med 1 spsk olie. Steg mørbraden færdig i ovnen ved 180 grader i 20-30 minutter eller til centrumtemperaturen er 60 grader. Lad kødet hvile 10 minutter, inden det skæres ud.
  2. Hæld kogende vand over de tørrede morkler, og lad dem trække i 30 minutter. Si dem, skyl dem og skær evt. de største i mindre stykker. Hak skalotteløg fint. Steg morkler og skalotteløg i 1 spsk smør i til løgene bliver klare. Tilsæt fløden og lad det koge ind til en tyk creme. Smag til med salt og peber.
  3. Pensl brødet med 1 spsk olie og drys med salt. Bag croutonerne sprøde i ovnen i 7 minutter ved 180 gr.
  4. Skær de almindelige løg i kvarte – lad skallen sidde på. Steg dem i en pande med 1 spsk olie til de bliver brune på skærefladerne. Rens forårsløgene og steg dem i 1 spsk smør til de er møre.
  5. Lige inden servering vendes foie gras’en i mel – drys overskydende mel af. Krydr med salt og peber og steg på en meget varm, tør pande i 30 sekunder pr. side.
  6. Anret kødet i skiver med morkelsaucen, foie gras, forårsløg, løg og croutoner og pynt med timian.

Tip

Fersk foie gras kan bestilles hos din slagter eller fiskehandler