Kalvemørbrad med foie gras, cremede morkler
4 personer
Ingredienser
- 600 g kalvemørbrad
- salt og sort peber
- 3 spsk neutral olie
- 20 g tørrede morkler
- 2 skalotteløg
- 2 spsk smør
- ¼ l piskefløde
- 4 alm løg
- 6 tynde skiver flutes eller ciabatta
- 4 skiver fersk foie gras*
- ½ dl hvedemel
- 1 bdt forårsløg eller babyporrer
- frisk timian til pynt
Sådan laver du kalvemørbrad
- Gå kødet efter for sener. Krydr med salt og sort peber, og brun det på alle sider i en pande med 1 spsk olie. Steg mørbraden færdig i ovnen ved 180 grader i 20-30 minutter eller til centrumtemperaturen er 60 grader. Lad kødet hvile 10 minutter, inden det skæres ud.
- Hæld kogende vand over de tørrede morkler, og lad dem trække i 30 minutter. Si dem, skyl dem og skær evt. de største i mindre stykker. Hak skalotteløg fint. Steg morkler og skalotteløg i 1 spsk smør i til løgene bliver klare. Tilsæt fløden og lad det koge ind til en tyk creme. Smag til med salt og peber.
- Pensl brødet med 1 spsk olie og drys med salt. Bag croutonerne sprøde i ovnen i 7 minutter ved 180 gr.
- Skær de almindelige løg i kvarte – lad skallen sidde på. Steg dem i en pande med 1 spsk olie til de bliver brune på skærefladerne. Rens forårsløgene og steg dem i 1 spsk smør til de er møre.
- Lige inden servering vendes foie gras’en i mel – drys overskydende mel af. Krydr med salt og peber og steg på en meget varm, tør pande i 30 sekunder pr. side.
- Anret kødet i skiver med morkelsaucen, foie gras, forårsløg, løg og croutoner og pynt med timian.