Opskrift på kalvemørbrad med tomatkompot, bønner, citronskal og oliven

Kalvemørbrad med tomatkompot, bønner, citronskal og oliven

2

Ingredienser

  • 2 modne tomater, skåret i små tern
  • 1 skalotteløg, skåret i små tern
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • ½ tsk mellemstærk chili, finthakket
  • ½ tsk rørsukker
  • ½-1 spsk æbleeddike
  • 75 g sorte oliven med sten
  • 2 kalvemørbrad- eller oksemørbradbøffer a 175 g pr. stk.
  • olivenolie og lidt smør til stegning
  • salt og peber
  • 1 kvist timian, bladene heraf
  • 1 tsk citronskal, revet
  • ½ potte eller ¼ bundt basilikum, bladene heraf
  • salt og peber.
  • Tilbehør: kogte eller ovnbagte kartofler

Sådan gør du

  1. Skær tomat og skalotteløg i små tern. Kom lidt olivenolie i en gryde og steg skalotteløg og hvidløg ved svag varme nogle minutter. Tilsæt tomattern og lad det simre ved svag varme sammen med chili, rørsukker og lidt æbleeddike.
  2. Sæt gryden med tomat til side. Nip bønnerne og kog dem i vand med salt 5-6 min. og afkøl dem herefter i koldt vand. Udsten de sorte oliven og hak dem groft.
  3. Kom kalvemørbradbøfferne på en varm pande med lidt olivenolie og smør, krydr med salt, peber og timian og steg dem ca. 3-4 min. på hver side.
  4. Opvarm tomatkompotten og vend de kogte bønner heri og krydr med citronskal, oliven, basilikum, salt og peber
  5. Anret bøfferne sammen med tomatkompot med bønner, citron og oliven.
  6. Spis kogte eller ovnbagte kartofler til
  7. TIP:
  8. Der er ingen sauce til denne hurtige hovedret – tomatkompotten udgør det for sauce. Hvis du savner sauce til bøfferne kan du koge panden, hvor du har steget bøfferne, op med lidt rødvin og lave en god sauce til.