Kalvemørbrad med tomatkompot, bønner, citronskal og oliven
2
Ingredienser
- 2 modne tomater, skåret i små tern
- 1 skalotteløg, skåret i små tern
- 1 fed hvidløg, finthakket
- ½ tsk mellemstærk chili, finthakket
- ½ tsk rørsukker
- ½-1 spsk æbleeddike
- 75 g sorte oliven med sten
- 2 kalvemørbrad- eller oksemørbradbøffer a 175 g pr. stk.
- olivenolie og lidt smør til stegning
- salt og peber
- 1 kvist timian, bladene heraf
- 1 tsk citronskal, revet
- ½ potte eller ¼ bundt basilikum, bladene heraf
- salt og peber.
- Tilbehør: kogte eller ovnbagte kartofler
Sådan gør du
- Skær tomat og skalotteløg i små tern. Kom lidt olivenolie i en gryde og steg skalotteløg og hvidløg ved svag varme nogle minutter. Tilsæt tomattern og lad det simre ved svag varme sammen med chili, rørsukker og lidt æbleeddike.
- Sæt gryden med tomat til side. Nip bønnerne og kog dem i vand med salt 5-6 min. og afkøl dem herefter i koldt vand. Udsten de sorte oliven og hak dem groft.
- Kom kalvemørbradbøfferne på en varm pande med lidt olivenolie og smør, krydr med salt, peber og timian og steg dem ca. 3-4 min. på hver side.
- Opvarm tomatkompotten og vend de kogte bønner heri og krydr med citronskal, oliven, basilikum, salt og peber
- Anret bøfferne sammen med tomatkompot med bønner, citron og oliven.
- Spis kogte eller ovnbagte kartofler til
- TIP:
- Der er ingen sauce til denne hurtige hovedret – tomatkompotten udgør det for sauce. Hvis du savner sauce til bøfferne kan du koge panden, hvor du har steget bøfferne, op med lidt rødvin og lave en god sauce til.