Kalveskank i cider
I Normandiet vokser der æbletræer, så langt øjet rækker, og området er berømt for dets stærke, aromatiske æblecider. Hvor resten af landet gerne tømmer en flaske rød- eller hvidvin ned i gryden til simremaden, vælger normannerne at bruge cider. Men sørg for, at det er en god, stærk cider og ikke en sød sodavand.
4
Ingredienser
- 1 kg kalveskank i skiver mel, smør og olie
- 4 fed hvidløg med skal
- 4 skalotteløg, skåret i både
- 2 gulerødder, skåret groft på skrå
- skallen af 1 øko citron
- 1 kvist rosmarin
- 1 kvist timian
- salt og peber
- 1⁄2 l cider, tør og kraftig i smag
- vand eller kalvebouillon
- citronbåde
- Persillade:
- 1-2 håndfulde kapers
- 1⁄2 bundt bredbladet persille
- 1-2 fed hvidløg
- 8-10 salte ansjoser
Sådan laver du kalveskank i cider:
- Lav 4-5 snit rundt i kanten på skankene, så de ikke ruller sig sammen under tilberedningen. Vend dem i lidt mel, og brun dem grundigt på en pande ad flere omgange i smør og olie.
- Læg skankene i et ildfast fad, og fordel hele hvidløg, løg, gulerødder, citronskal, rosmarin og timian omkring kødet. Krydr med salt og peber, og hæld cider over. Suppler med vand eller bouillon, til det akkurat dækker, og dæk fadet med et låg eller folie.
- Kom fadet i ovnen ved 180 grader i ca. 2 timer. Hæld lidt vand på undervejs, hvis saucen er ved at fordampe helt, og vend skankene flere gange undervejs.
- Hak og bland alle ingredienserne til persilladen, du bestemmer selv mængderne. Server skankene med persillade, citronbåde og humpler af brød til at suge den gode sauce op med.
PRØV OGSÅ: Svinekotelet med tranbær-kompot og selleri