Svinekotelet med tranebær-kompot og knoldselleri

Svinekotelet med tranebær-kompot og knoldselleri

Der er nærmest som selleribøf, bare så meget bedre (end det jeg husker i hvert fald). Og jeg vil næsten påstå, at man kan lave et ekstra selleri og en grøn salat og måske glemme koteletten...

4

Ingredienser

  • Selleri:
  • 1 stor knoldselleri
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 2-3 spsk ghee (se tip) eller smør
  • salt
  • Kompot:
  • 2 løg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 æble
  • 100 g tranebær
  • 2 spsk honning
  • 1 nip salt
  • Kød:
  • 4 flotte svinekoteletter
  • olivenolie
  • salt
  • masser af frisk, hakket rosmarin

Sådan gør du

  1. Skær skrællen af knoldsellerien, og kasser den. Skær sellerien i skiver a ½-1 cm, og steg dem i olie og ghee. De skal stege stille og roligt og blive gyldne på begge sider, 10-15 minutter i alt. Krydr dem med salt.
  2. Snit løgene i både, og steg dem som bløde løg i olivenolie ved middelvarme. Skræl æblet, og skær det i tern. Kom det med på panden med de bløde løg. Lad dem stege i et par minutter, tilsæt tranebær, honning og salt, og lad det simre i et par minutter,
  3. Steg koteletterne i olivenolie. Krydr dem med salt, og drys dem med rosmarin.
  4. Server svinekoteletter med stegt selleri og lun kompot.
  5. TIP: Ghee er klaret smør, der kan købes færdigt, for eksempel hos Naturesource.dk. Du kan også smelte smør selv og bagefter kassere den hvide valle, der lægger sig i bunden.