Kalvesteg med bagte løg og sennepssovs

Kalvesteg med bagte løg og sennepssovs

Lækker kalvesteg med skønt tilbehør.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Stege/kogetid: ca. 45 min.
  • Kødet er fryse-egnet
  • 1 kalvetyndsteg eller -tyksteg (ca. 750 g)
  • 1 spsk smør og 1 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 500 g løg (både)
  • Kartoffel-rösti:
  • 750 g kartofler (skrællede, groftrevne)
  • ca. 1 dl olivenolie til stegning
  • Senneps-cremesovs:
  • 2-3 spsk dijonsennep
  • 200 g cremefraiche 38 %
  • 2 tsk friske timianblade
  • Tilbehør: vårsalat

  1. Stegen: Dup kødet tørt.Rids fedtet i tern. Brunkødet på alle sideri smør og olie på enpande. Krydr med salt og peber. Læg stegen iet ovnfast fad, stil det i midten af ovnen og tænd på 150 grader.
  2. Steg ca. 45 min. Sæt etstegetermometer i midtenaf stegen og steg,til kødet er ca. 60 grader.Lad stegen hvile i ca. 15 min. Skær tynde skiver på tværs af kødfibrene.
  3. Bag samtidigt løgene i et tildækket fad, og krydr med salt og peber.
  4. Rösti: Blandrevne kartofler med salt og peber. Varm olienpå en slip let-pande og fordel kartoflerne på panden. Steg ca. 12-15 min. ved svag varme. Vend röstien og steg den ca. 12-15 min. påden anden side.
  5. Sovs: Varm forsigtigt sennep og cremefraiche med timian op til kogepunktet og smag til med salt ogpeber
  6. Anret kødet med bagte løg, salat og sennepssovsog servér