Kalvesteg med bagte løg og sennepssovs
Lækker kalvesteg med skønt tilbehør.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Stege/kogetid: ca. 45 min.
- Kødet er fryse-egnet
- 1 kalvetyndsteg eller -tyksteg (ca. 750 g)
- 1 spsk smør og 1 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 500 g løg (både)
- Kartoffel-rösti:
- 750 g kartofler (skrællede, groftrevne)
- ca. 1 dl olivenolie til stegning
- Senneps-cremesovs:
- 2-3 spsk dijonsennep
- 200 g cremefraiche 38 %
- 2 tsk friske timianblade
- Tilbehør: vårsalat
- Stegen: Dup kødet tørt.Rids fedtet i tern. Brunkødet på alle sideri smør og olie på enpande. Krydr med salt og peber. Læg stegen iet ovnfast fad, stil det i midten af ovnen og tænd på 150 grader.
- Steg ca. 45 min. Sæt etstegetermometer i midtenaf stegen og steg,til kødet er ca. 60 grader.Lad stegen hvile i ca. 15 min. Skær tynde skiver på tværs af kødfibrene.
- Bag samtidigt løgene i et tildækket fad, og krydr med salt og peber.
- Rösti: Blandrevne kartofler med salt og peber. Varm olienpå en slip let-pande og fordel kartoflerne på panden. Steg ca. 12-15 min. ved svag varme. Vend röstien og steg den ca. 12-15 min. påden anden side.
- Sovs: Varm forsigtigt sennep og cremefraiche med timian op til kogepunktet og smag til med salt ogpeber
- Anret kødet med bagte løg, salat og sennepssovsog servér