Kammuslinger med tomatkompot, kapers og salvie

Kammuslinger med tomatkompot, kapers og salvie

Kammuslinger er så lette at tilberede, derfor er denne tapasret perfekt til gæster.

4

Ingredienser

  • 18-20 kammuslinger
  • Olivenolie og smør
  • 1 rødløg, fintsnittet
  • 1 fed hvidløg
  • 250 g små tomater, halverede
  • 2 kviste salvie, bladene heraf
  • lidt sherryvineddike
  • Salt og peber
  • 2 spsk kapers 
  • Tilbehør: brød.

Sådan gør du:

  1. Steg kammuslingerne på en pande med lidt olivenolie  og smør ca. 2 min på hver side, og krydr med salt og peber. Tag kammuslingerne af panden. Steg rødløg nogle minutter til de bliver møre, tilsæt hvidløg, tomater og salvie, og lad det simre ved jævn varme 4-5 min. Krydr med sherryvineddike, salt, peber og kapers.
  2. Sving de stegte kammuslinger rundt i tomatkompotten på panden. Anret kammuslinger med en skefuld tomat-kompot, og spis brød til.     
  3. Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter