Kammuslinger: Sashimi af kammuslinger og tang
4
Total:15 minutter
Ingredienser
- 8 store, friske kammuslinger
- 1 plade tørret tang (nori eller yaki nori)*
- 1 dl soja
- 1 lime
- 1 spsk sukker
- 1 tsk revet ingefær
- 2 dl bælgede edamamebønner*
- 2 spsk rogn, f.eks. flyvefiskerogn, stenbiderrogn eller löjrom
Sådan laver du opskriften med kammuslinger
- 1. Skær hver kammusling i 3 skiver. Klip tynde strimler af tangen. Rør en dressing af soja, limejuice, sukker og ingefær.
- 2. Anret skiver af kammusling og pynt med tangstrimler, edamamebønner og rogn. Brug sojadressingen som dip.
- Tip:
- *Nori eller yaki nori er de tørrede tangplader, man bruger til sushi. Tangen er ristet og har en mørk, krydret smag.
- *Edamamebønner er friske sojabønner. De kan købes på frost enten i deres bælg, eller hvor de allerede er bælget. Nogle velassorterede supermarkeder har dem, og ellers fås de hos asiatiske købmænd.