Opskrift på kæmpebiscotti med mørk chokolade

Kæmpebiscotti med mørk chokolade

De klassiske, italienske småkager i kæmpeklæder. Med skøn vaniljesmag og gavmilde mængder mørk chokolade. Perfekte til at dyppe i en stor kop kaffe.

10-12 store småkager

Ingredienser

  • Af Maja Ambeck Vase
  • 150 g mel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 120 g rørsukker
  • 1 vaniljestang, kornene heraf
  • 1 nip salt
  • 2 æg
  • 175 g mørk chokolade

Sådan gør du

  1. Bland mel og bagepulver i en skål. ­Tilsæt sukker, vaniljekorn, salt og æg, og rør til ensartet dej. Hak 75 g chokolade groft, og rør den i dejen. Rul dejen til en lang pølse, og bag den i 25 minutter ved 175 grader. Lad den køle af et par minutter, og skær den ud i 2 cemtimeter tykke stænger. Læg stykkerne ned, og bag dem i yderligere 25 minutter ved 125 grader. Lad småkagerne køle helt af.
  2. Smelt (og temperer) den resterende chokolade, og dyp de ­afkølede småkager deri.
  3. TIP: Kom også meget gerne en håndfuld ristede nødder i dejen. Eller krydr småkagerne med lidt økologisk appelsin- eller citronskal.