Karamelblommer med mazarin
En saftig mazarinkage i selskab med blommer i karamelsauce - mums!
(6 pers.)
Ingredienser
- Blommer i karamel:
- 6-12 blommer
- 50 g smør
- 4 spsk. sirup
- 2 spsk. sukker
- 1 dl piskefløde
- Mazarinkage:
- 100 g ren rå marcipan
- 100 g sukker
- 100 g blødt smør
- 2 æg
- 1½ spsk. hvedemel
- 50 g fintmalede mandler
- Desuden:
- 100 g smeltet mørk chokolade
- Tilbehør:
- flødeskum
- Skyl blommerne, og del dem i halve. Fjern stenene. Kog smør, sirup, sukker og fløde i en tykbundet gryde, til det får en gylden farve. Kom blommerne i, og kog dem et par min. Skindet øsner sig på blommerne. Tag nu forsigtigt blommerne op uden skindet. Læg dem på en tallerken.
- Kog karamellen ind et par min. sammen med skindet fra blommerne (de giver karamellen farve), og kassér herefter blommeskindet. Lad karamellen køle lidt af.
- Rør marcipan og sukker sammen. Tilsæt smørret, og rør dejen jævn. Kom æggene i ét ad gangen. Bland mel og mandler, og vend det i.
- Lav en form af bagepapir og klips (15 x 15 cm), og smør den med smør. Kom dejen heri.
- Bag mazarinen ca. 35-40 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl kagen, og betræk den med smeltet chokolade. Portionsanret kagen, og server med blommer, karamel og flødeskum.