karamelsnitter

Karamelsnitter med solbærstøv

Små snitter med blød saltkaramel og syrlige strejf af solbær. Perfekte til en god kop kaffe.

15-20 små snitter

Total:30 minutter

Ingredienser

  • Bunde:
  • 25 g hasselnødder
  • 125 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 75 g smør, koldt
  • 1 knivspids salt
  • ½ æg
  • Fyld og pynt:
  • 200 g (salt)karamelcreme
  • frysetørret solbærstøv
  • rød skovsyre

Sådan laver du snitter med karamel

  1. Bunde: Rist hasselnødderne i ca. 5 minutter ved 200 grader, og gnub hinderne af i et viskestykke. Lad nødderne køle af, og blend dem til mel.
  2. Kom hasselnøddemel, hvedemel, flormelis, smør og salt i en blender, og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time.
  3. Stik små cirkler (5 cm i diameter) ud af dejen med en kageudstikker, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Udstik små huller (2½ cm i diameter) i halvdelen af cirklerne med en mindre kageudstikker.
  4. Bag bundene i ca. 10 minutter ved 175 grader, til de er fint gyldne. Lad dem køle helt af.
  5. Fyld og pynt: Saml snitterne to og to (en bund uden hul og en top med hul) med en skefuld saltkaramel i midten af hver. Sigt solbærstøv ud over kagerne, og pynt med skovsyreblade.
  6. TIP: Karamelcreme kan købes i større supermarkeder og på nettet. Du kan også lave det selv af en dåse kondenseret mælk, du koger længe.