Karamelsnitter med solbærstøv
Små snitter med blød saltkaramel og syrlige strejf af solbær. Perfekte til en god kop kaffe.
15-20 små snitter
Total:30 minutter
Ingredienser
- Bunde:
- 25 g hasselnødder
- 125 g hvedemel
- 50 g flormelis
- 75 g smør, koldt
- 1 knivspids salt
- ½ æg
- Fyld og pynt:
- 200 g (salt)karamelcreme
- frysetørret solbærstøv
- rød skovsyre
Sådan laver du snitter med karamel
- Bunde: Rist hasselnødderne i ca. 5 minutter ved 200 grader, og gnub hinderne af i et viskestykke. Lad nødderne køle af, og blend dem til mel.
- Kom hasselnøddemel, hvedemel, flormelis, smør og salt i en blender, og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time.
- Stik små cirkler (5 cm i diameter) ud af dejen med en kageudstikker, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Udstik små huller (2½ cm i diameter) i halvdelen af cirklerne med en mindre kageudstikker.
- Bag bundene i ca. 10 minutter ved 175 grader, til de er fint gyldne. Lad dem køle helt af.
- Fyld og pynt: Saml snitterne to og to (en bund uden hul og en top med hul) med en skefuld saltkaramel i midten af hver. Sigt solbærstøv ud over kagerne, og pynt med skovsyreblade.
- TIP: Karamelcreme kan købes i større supermarkeder og på nettet. Du kan også lave det selv af en dåse kondenseret mælk, du koger længe.
10 lækre triflier
-
Nem & lækker rabarbertrifli
-
Cheesecake-is-trifli med syltet appelsin
-
Skøn trifli med hindbær
-
Mandarintrifli med honningristet rugbrød og kanelcreme
-
Trifli med citroncreme og masser af bær
-
Bærtrifli med hyldeblomstsirup og knasende drys
-
Æbletrifli med havreknas
-
Trifli med kakaoskum og friske bær
-
Italiensk trifli
-
Brombærtrifli med rutebiler