brød, bag

Kærnemælksbrød med kamutmel

Rundt, sprødt og supersundt. Perfekt til morgenmad og sandwich.

1 stk. giver ca. 20 skiver

Ingredienser

  • Fordej:
  • 1,5 dl vand
  • 150 g fuldkornshvedemel
  • 6 g gær
  • Brød:
  • 3 dl økologisk kærnemælk
  • 10 g gær
  • 1 spsk flagesalt
  • 2 spsk maltsirup
  • 125 g fiberbageblanding med majsflager, chia- og hørfrø fra Urtekram
  • 300 g økologisk fuldkornskamut (Aurion)
  • 100 g hvedemel

Sådan gør du:

  1. Lav først fordejen. Rør vand, fuldkornsmel og gær sammen, dæk skålen med plastfilm og lad den stå lunt natten over. Dagen efter rører du kærnemælk, gær, salt og malt sammen. Rør fordejen i og tilsæt derefter fiberbageblanding, kamut- og hvedemel. Ælt dejen i ca. 8 minutter. Det er en ret fugtig dej, der med fordel kan æltes på røremaskine eller elpisker med dejkroge. Lad dejen hæve lunt i en ½ time. Ælt den igennem igen og lad den hæve en ½ time. Form dejen som et rundt brød, læg det i en form beklædt med bagepapir og lad det efterhæve i 1 time. Bag brødet ved 250° i 15 minutter. Dæmp varmen til 200° og bag det færdigt i yderligere 15-20 min.
  2. Kamutmel er et 100 % fuldkornsprodukt med god bageevne og stort indhold af kostfibre, folinsyre og E-vitamin.
  3. Energi pr. skive: 170 kcal, fedt 6%, protein 13%, kulhydrat 81%