Karry-kartoffelsalat med ærter og bacon

Karry-kartoffelsalat med ærter og bacon

Klassiker på sommerfrokostbordet, hvor de (helt!) nybælgede friske ærter gør hele forskellen

Ingredienser

  • 750 g kartofler
  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • 1 tsk karry
  • salt og peber
  • 1 tsk dijonsennep
  • ½ dl basilikum, finthakket
  • 2 spsk rødløg, finthakket
  • 1½ dl små friske nybælgede ærter
  • 150 g bacon
  • lidt olivenolie til stegning
  • 1 lille håndfuld basilikumblade til pynt

Sådan laver du karry-kartoffelsalat:

  1. Skræl og kog kartoflerne møre, og skær dem efterfølgende i grove stykker. Hvis du bruger små nye kartofler, skal de blot skrubbes, koges og halveres.
  2. Rør cremefraiche sammen med karry, salt, peber, dijonsennep, basilikum, rødløg og ærter.
  3. Skær bacon i små stykker, og steg det sprødt på en pande med lidt olivenolie.
  4. Bland kartoflerne i karrydressingen, og drys med ristet bacon og basilikumblade.