Opskrift på karry-krydret gulerodssuppe

Karry-krydret gulerodssuppe

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    520 Kcal
  • Fedt:
    29 %
  • Protein:
    16 %
  • Kulhydrat:
    55 %

4

Ingredienser

  • 1 spsk majsolie
  • 1 lille hakket løg
  • 1 knust fed hvidløg
  • 250 g snittede gulerødder
  • 1 kartoffel i tern
  • 1 udkernet, fintsnittet rød chili
  • 2 cm friskreven ingefær
  • 1-2 tsk gul karrypasta – efter ønsket styrke
  • 50 g røde splitlinser
  • ca. 1 l grønt- eller hønsebouillon
  • salt, friskkværnet peber.
  • Spicy yoghurt:
  • 2 dl tyk, græsk yoghurt 10%
  • ½-1 tsk spidskommen
  • 2 spsk frisk koriander.
  • Servering:
  • 2 pakker Fuldkorns naan.

Sådan gør du

  1. Varm olien i en gryde og sautér løg, hvidløg, gulerødder, kartoffel samt chili og ingefær heri under omrøring. Tilsæt karrypasta og rist kort, før linser og bouillon hældes ved. Lad det hele snurre ca. 30 minutter, blend eller purér suppen, varm den igennem og smag til med yderligere krydderier som salt og peber.
  2. Rør og smag yoghurten til med spidskommen, salt, peber og friskhakket koriander.
  3. Servér yoghurten til suppen med lune fuldkorns naan.
  4. Tip: Genvejen til en nem hverdagsbouillon er f.eks. den økologiske grøntsagsbouillon fra Oscar, som også har en glimrende hønsebouillon som granulat. Tasty Food laver små poser med grøntsags-, hønse- og oksefond. De forhandles i små poser til ca. 5 dl suppe eller evt. sauce.