Karrysild

Karrysild med fløde

6 personer

Ingredienser

  • 4-6 marinerede hvide sildefileter,
  • gammeldags modnede
  • Karrymayonnaise:
  • ½ dl piskefløde
  • 2 dl god mayonnaise
  • 1½ tsk. karry
  • 2 spsk. løgtern
  • 2 pillede, hårdkogte æg
  • 1 æble
  • salt, peber
  • Pynt:
  • dild, æbletern, rødløgstern og et drys karry
  • Tilbehør:
  • rugbrød

  1. Pisk fløden til blødt skum,og vend den i mayonnaisen.Rør karry og løg i. Skær æg ogæble i små tern, og vend demi. Smag til med salt og peber.
  2. Skær sildene i 3-4 cm stykker.Vend sildestykkerne i, ellerserver karrymayonnaisentil silden. Pynt med æbletern,rødløgsringe og et drys karry.
  3. Stegte sild i eddikelage:Begynd med at koge en eddikelageaf 2 dl sukker, 2½ dlæble- eller hvidvinseddike og2 tsk. sorte peberkorn. Vend6-8 sildefileter i rugmel blandetmed salt og peber. Stegdem i smør, til de er gyldne oggennemstegte. Hæld marinadenover de nystegte stadiglune sild i en skål. Lad dettrække i køleskabet 2-3 timer.Pynt med løgringe.