Karrysild med fløde
6 personer
Ingredienser
- 4-6 marinerede hvide sildefileter,
- gammeldags modnede
- Karrymayonnaise:
- ½ dl piskefløde
- 2 dl god mayonnaise
- 1½ tsk. karry
- 2 spsk. løgtern
- 2 pillede, hårdkogte æg
- 1 æble
- salt, peber
- Pynt:
- dild, æbletern, rødløgstern og et drys karry
- Tilbehør:
- rugbrød
- Pisk fløden til blødt skum,og vend den i mayonnaisen.Rør karry og løg i. Skær æg ogæble i små tern, og vend demi. Smag til med salt og peber.
- Skær sildene i 3-4 cm stykker.Vend sildestykkerne i, ellerserver karrymayonnaisentil silden. Pynt med æbletern,rødløgsringe og et drys karry.
- Stegte sild i eddikelage:Begynd med at koge en eddikelageaf 2 dl sukker, 2½ dlæble- eller hvidvinseddike og2 tsk. sorte peberkorn. Vend6-8 sildefileter i rugmel blandetmed salt og peber. Stegdem i smør, til de er gyldne oggennemstegte. Hæld marinadenover de nystegte stadiglune sild i en skål. Lad dettrække i køleskabet 2-3 timer.Pynt med løgringe.